Izvor: RTS, 18.Sep.2021, 17:49

Bajern postigao sedam golova protiv Bohuma

Bajern iz Minhena pobedio je Bohum sa 7:0 u meču petog kola Bundeslige.
Sasvim je jasno da, shodno ovakvoj utakmici, odnosno ovakvom početku sezone Bajerna, mnogo je novih rekorda oboreno ili izjednačeno.

Julijan Nagelsman je postao prvi trener nakon Adrisa Jonkera i legendarnog Uda Lateka čija je ekipa, pet kola po njegovom dolasku, postigla 20 golova.
Uz to, Robert Levandovski je postao prvi igrač u istoriji koji je postigao gol na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 13 uzatopnih mečeva na domaćem terenu, prestigavši Jupa Hajnkesa i Gerda Milera, koji su postigli po 12 golova.
Golove za Bajern, koji je vodio sa 4:0 na poluvremenu, postigli su Sane, Kimih, Gnabri, dok je autogol postigao Lampropulos.
U nastavku su pogađali, kao što smo rekli, Levandovski, Kimih još jednom i Čupo-Moting.
Bajern je lider nemačkog šampionata sa 13 bodova, dok je Bohum pretposlednji sa tri boda.
Bavarci su, na neki način, nadomestili manjak golova na ostalim mečevima odigranim u prvom terminu subotnjeg programa.
Augzburg je savladao Borusiju Menhengladbah sa 1:0, dok su mečeve bez golova odigrali Arminija – Hofenhajm, odnosno Majnc – Frajburg.
U poslednjem meču subotnjeg programa Keln i Lajpcig odigrali su meč bez pobednika, sa po jednim pogotkom. Strelac za domaćina bio je Modest, dok je izjednačenje Lajpcigu doneo Hajdara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.