Bajern po 20.put šampion Nemačke

Izvor: B92, 06.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern po 20.put šampion Nemačke



Fudbaleri Bajerna iz Minhena osvojili su 20. titulu šampiona Nemačke, iako su odigrali samo 1:1 u gostima Kajzerslauternu u 33. kolu Bundeslige.

Bavarski tim obezbedio je titulu pošto je prvi pratilac Hamburg poražen od Herte 4:2, čime je kolo pre kraja razlika ostala šest bodova.Treći je Verder koji se Hamburgu približio na samo bod, pa će njihov medjusobni duel u poslednjem kolu odlučiti direktnog učesnika Lige šampiona.

Direktan obračun Volfzburga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kajzerslauterna odlučiće i poslednjeg putnika za "cvajte".

Bajern je tako postao i prvi tim u istoriji nemačkog fudbala koji je odbranio "duplu krunu", pošto je prošle subote u finalu kupa pobedio Ajntraht sa 1:0.

U ostalim utakmicama, najviše izbudjenja vidjeno je upravo na Olimpijskom stadionu u Minhenu gde je Herta za 16 minuta u drugom poluvremenu ( od 56-72 minuta) došla do preokreta. Četvrti pogodak za Hertu postigao je Marko Pantelić. Uspešan je bio još jedan naš igrač koji je pre nekoliko dana potpisao novi trogodišnji ugovor sa bundesligašem. Daniel Ljuboja je postigao prvi gol za Štuitgart u meču sa Volfsburgom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.