Bajern je u dobrim rukama

Izvor: B92, 20.Jun.2013, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bajern je u dobrim rukama"

Bivši holandski reprezentativac Ronald de Bur rekao je da je prerano govoriti o dominaciji Bajerna evropskim fudbalom, iako su Bavarci imali fenomenalnu sezonu.

Bajern je postao prvak Evrope i Nemačke, a triumfovao je i u nacionalnom Kupu.

"Bajern ima kvalitet da pobedi bilo koju ekipu. Tokom čitave sezone igrali su neverovatan fudbal. Odlično su organizovani, podsetili su me na naš tim Ajaksa iz 1995. godine, kada su vrhunski igrači svoje kvalitete podredili uspehu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tima. Ipak, mislim da je prerano govoriti o promeni odnosa snaga u fudbalu. Barselona još može da pobedi Bajern, pod uslovom da je u top formi", rekao je De Bur za sajt Bundeslige.

On ne veruje da će Bajern ponoviti uspeh i sledeće sezone, iako na klupu minhenskog kluba dolazi Pep Gvardiola.

"Ne bi bilo realno da odbrane triplu krunu. Koliko često se to dogođa u fudbalu? Za tako nešto je potrebna i sreća. Jedno je sigurno, Bajern je u dobrim rukama u predstojećim godinama", dodao je stariji od braće De Bur.

Ronald De Bur tokom karijere igrao je za Ajaks, Tvente, Barselonu, Rendžers i katarske Al Rajan i Al Šalamal.

Za reprezentaciju Holandije nastupao je 67 puta i postigao je 13 golova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.