Bajern jači od Milosavljevića

Izvor: MVP.rs, 18.Feb.2017, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern jači od Milosavljevića

Odlučeni su finalisti Kupa Nemačke.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević na putu je da osvoji prvi trofej od kada se nalazi na klupi Bajerna iz Minhena. Njegov tim je savladao berlinsku Albu sa 78:70 na nešto teži nečin od onoga pre nekoliko kola u Bundesligi kada je protivnik bio deklasiran.

Bavarci su kontrolisali ceo tok meča, a u tome im je pre svih pomogao bivši NBA plejmejker Nik Džonson koji je meč završio sa 19 poena, šest >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << asistencija i šest ukradenih lopti. Uz njega dvocifreni učinak imali su Redži Reding sa 17 poena i Maksimilijan Kleber sa 11 pogodaka, dok je Vladmir Lučić na parketu proveo 18 minuta i zabeležio pet poena(2/3 za dva, 0/1 za tri, 1/2 za jedan) i tri skoka.

Sa druge strane u timu Albe za koplje iznad ostalih bio je Dragan Milosavljević. Bivši bek Partizana postigao je 17 poena (4/4 za dva, 2/9 za tri, 3/5 za jedan) i tome pridodao četiri asistencije, tri skoka, dve ukradene, ali i pet izgubljenih lopti. Pored njega najbliži dvocifrenom učinku bio je Ismet Akpinar sa devet poena.

Očekivano Bajernov protivnik u finalu biće tim Brose Bamberga. Oni su u susretu sa Ludvigzburgom morali da proliju koju kap znoja više, ali su, ipak, bez većih problema slavili rezultatom 85:78.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Fabijen Kozer i Daniel Tajs sa po 19 poena, s tim da je Kozer većinu svojih poena zabeležio u prvom, a Tajs u drugom poluvremenu. Uz njih treba istaći i Nikola Melija koji je imao 10 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Na drugoj strani 17 poena i osam skokova imao je Dru Kraford, 13 je posigao Tekele Koton, a 11 Čed Topert.

Finale je na programu sutra od 15 časova.

(foto: Alba Berlin)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.