Bajern i Roben gaze bez milosti, Leverkuzen i Borusija ih prate

Izvor: Blic, 30.Nov.2013, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern i Roben gaze bez milosti, Leverkuzen i Borusija ih prate

Bajern iz Minhena je nastavio da teroriše rivale i u okviru 14. kola Bundeslige, pobedivši Braunšvajg na Alijanc areni sa 2:0. Leverkuzen bio ubedljiv protiv Nirnberga sa 3:0, dok je Dortmund na teškom gostovanju u Majncu slavio sa 3:1.

Arijen Roben nosi Bavarce ka tituli. Fantastični Holanđanin ne respektuje nikog, i sa dva gola u mreži počastio je fenjeraša Braunšvajg. Bajern Minhen je nastavio da teroriše sve protivnike, a oba pogotka postignuta su u prvih 45 minuta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Precizan je bio Roben, a ne zna se koji je gol od kog bio lepši. Prvo je dubinsku loptu sa sredine terena Holanđanin na fantastičan način primio, izašao sam na golmana i iz dva pokušaja savladao golmana gostiju. Posle prvog šuta lopta je pogodila stativu, a potom ju je Roben glavom poslao u mrežu. Drugi pogodak je biopravo remek delo. Holanđanin je ponovo primio dugu loptu od strane Krosa, zatim na sebi svojstven način prebacio na levu nogu i pogodio sam rogalj gola Braunšvajga. Za ispostaviće se konačnih 2:0.

Borusija iz Dortmunda se mučila protiv Majnca, ali golovima Levandovskog sa penala uz pogodak Aubamejanga, "milioneri" su slavili sa 3:1. Borusija je u 70. minutu u gostima povela evrogolom Aubemejanga iz slobodnog udarca. Na 1:1, samo četiri minuta kasnije, izjednačio je Čupo-Moting iz penala.

Do kraja meča viđena su još dva kaznena udarca. Već u 78. minutu dosuđen je jedanaesterac za goste. Soto je igrao rukom na lniji svog gola, sudija mu je pokazao crveni karton, a kaznu je upotpunio Levandovski za vođstvo od 2:1. Poljak je u 94. minutu postavio konačnih 3:1, novim golom sa bele tačke.

Leverkuzen je nastavio da u stopu prati Bajern iz Minhena. "Farmaceuti" su brzo zaboravili "petardu" od Mančester junajteda i savladali Nirnberg sa 3:0. Strelci za tim iz Leverkuzena bili su Son Heung Min u 36. i 76. minutu, kao i Kisling u 47. minutu.

Najviše golova viđeno je u Hofenhajmu, čak osam. Domaćin je u neverovatnom meču dva puta ispustio prednost od dva gola protiv Verdera, i na kraju remizirao sa 4:4. I na ovom susretu, kao i na duelu u Majncu, suđena su tri penala.

Bundesliga, 13. kolo:

Petak:

Volfsburg - Hamburger 1:1 (1:1)

(Rodrigez 31 - Kalhanoglu 20)

Subota:

Bajern - Ajntraht 2:0

(Roben 2, 30)

Bajer - Nirnberg 3:0

(Son Heung Min 36, 76, Kisling 47)

Hofenhajm - Verder 4:4

(Salihović 12. penal, 18. penal, Voland 49, Herdling 53 - Hant 45. penal, Elija 45+2, Petersen 59, Bargfrede 90+1)

Majnc - Borusija Dortmund 1:3

(Čupo-Moting 74. penal - Aubemejang 70, Levandovski 78. penal, 90+4 penal)

Herta - Augsburg 0:0

18:30 Šalke - Štutgart

Nedelja:

15:30 Hanover - Ajntraht

17:30 Borusija Menhengladbah - Frajburg 17:30

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bajern i Roben gaze bez milosti, Leverkuzen i Borusija ih prate

Izvor: Dzungla.org, 30.Nov.2013

Bajern iz Minhena je nastavio da teroriše rivale i u okviru 14. kola Bundeslige, pobedivši Braunšvajg na Alijanc areni sa 2:0. Leverkuzen bio ubedljiv protiv Nirnberga sa 3:0, dok je Dortmund na teškom gostovanju u Majncu slavio sa 3:1.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.