Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 18:00

Bajern deklasirao Ajntraht, Levandovski nastavio sjajnu seriju

Fudbaleri Bajerna ubedljivo su nadigrali Ajntraht sa 5:0 na svom terenu u petom kolu Bundeslige. Menhengladbah je na gostovanju nadigrao Majnc sa 3:2, a Lajpcig je bio bolji od Herte sa 2:1.
Tim iz Minhena sjajno je predvodio Robert Levandovski koji je postigao novi het trik na meču, obezbedio pobedu svom timu i nastavio seriju sjajnih igara.

Domaćini su na svom terenu sigurno ušli u meč i posle nekoliko šansi već u devetom minutu igre Robert >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Levandovski postiže pogodak za vođstvo od 1:0, da bi petnaestak minuta kasnije drugim golom povećao na 2:0 sa koliko se otišlo na poluvreme.
U nastavku domaćini su pojačali tempo ne dozvolivši gostima ni da dođu u priliku za smanjenje prednosti koju u 60. minutu Levandovski uvećava na 3:0. Potom se samo postavljalo pitanje sa kolikom razlikom će Ajtraht pretrpeti poraz.
Leroj Sane je postigao pogodak za 4:0 u 72. minutu, a goleadu Bajerna je završio Džamal Musijala pogotkom za konačnih 5:0 u meču.
U zanimljivoj utakmici punoj obrta Menhengladbah je na gostovanju nadigrao Majnc sa 3:2 iako se u jednom trenutku meča učinilo da će poslednji tim na tabeli uspeti da dođe do pobede.
Menhengladbah je poveo na startu meča, ali je domaćinima Žan Filip Mateta sa dva pogotka u 23. i 36. minutu uspeo da donese prednost od 2:1 sa kojom se otišlo na pauzu. 
U nastavku se odvijala ravnopravna igra sve do 76. minuta kada gosti izjednačuju pogotkom sa bele tačke, da bi u 83. minutu golom Mateasa Gintera došli do preokreta i prednosti od 3:2 koju su sačuvali do kraja meča.
Lajpcig je na svom terenu nadigrao Hertu sa 2:1, dok su Union Berlin i Frajburg odigrali 1:1 i podelili bodove. 
Rezultati 5. kolo:
Petak:
 Študgart - Keln 1:1
Subota:
Bajern - Ajntraht 5:0
Majnc - Menhengladbah 2:3
Lajpcig - Herta 2:1
Union Berlin - Frajburg 1:1
Dortmund - Šalke 3:0
Nedelja:
Volfsburg - Armenija
Verder - Hofenhajm
Ponedeljak:
Bajern Leverkuzen - Augsburg
 Tabela: Lajpcig 13, Bajern 12, Dortmund 9, Štutgart 8, Menhengladbah 8, Ajntraht 8, Augsburg 7, Verder 7, Union Berlin 6, Hofenhajm 6, Leverkuzen 6, Frajburg 6, Volfsburg 4, Arminija 4, Herta 3, Keln 2, Šalke 1, Majnc 0.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Levandovski postavio novi rekord Bundeslige!

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2020

Nezadrživ je!..Minhenski Bajern je nemilosrdan i na domaćoj, i na evropskoj sceni, a glavni protagonista svega toga je njegov najbolji strelac Robert Levandovski...Preneli smo nešto ranije, danas je Bajern savladao Ajntraht u Minhenu sa 5:0, a Levandovski ne samo što je upisao het-trik, nego je ušao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.