Bajern će videti pravo lice Zvezde

Izvor: Politika, 25.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern će videti pravo lice Zvezde

Trener Kosanović naglasio da je fudbalski prvak Srbije spreman da pruži maksimum. – Koroman: Biće teško, ali pokazaćemo koliko vredimo. – Početak meča prvog kola Kupa Uefe na "Marakani" u 21.15 č, sudi Italijan Trefoloni

Beogradska "Marakana" će večeras biti poprište najspektakularnije utakmice prvog kola ligaškog dela Kupa Evropske fudbalske unije. U Beograd je stigao slavni nemački Bajern, četvrostruki prvak Evrope i prvi favorit za trijumf u Kupu Uefe, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << fudbaleri Zvezde hrabro najavljuju da će moćnim Bavarcima pokazati pravo lice. Početak utakmice na našem najvećem stadionu je u 21.15 časova. Sudije će biti iz Italije, na čelu sa glavnim arbitrom Mateom Trefolonijem.


Okršaj sa Bajernom za fudbalskog prvaka Srbije biće najteži ispit ove godine, iako će "crveno-beli" biti rasterećeniji nego kada su se prethodno protiv škotskog Rendžersa borili za plasman u Ligu šampiona. Sada neće biti pod jakim pritiskom, jer je favorit najtrofejniji nemački klub, ali nesumnjivo pred izabranicima iskusnog trenera Zvezde Milorada Kosanovića je sjajna prilika da pokažu koliko zaista vrede u duelu protiv evropskog velikana iz Minhena.

– Ovo je utakmica radosti za Crvenu zvezdu. Nema velikog opterećenja, ali postoji velika želja. Uspeli smo da izborimo učešće u Ligi Uefe i tako klubu dali dodatnu finasijsku potporu, a nama i navijačima smo omogućili fudbalski spektakl. Naš takmičarski period u grupi počeće praktično u Solunu protiv Arisa, jer će Bajern sasvim izvesno biti prvi, a ostala četiri kluba će se boriti za dva preostala mesta koja obezbeđuju proleće u Evropi. Spremni smo da damo maksimum i odigramo meč na najlepši način – rekao je Kosanović.

Zvezdin ofanzivni vezista Ognjen Koroman je među glavnim adutima našeg najtrofejnijeg kluba u sudaru sa velikim Bajernom. Koroman je imao problema sa leđima, ali se oseća bolje i biće spreman za večerašnji meč.

– Igraćemo protiv, u ovom trenutku, verovatno najjače ekipe u Evropi. Biće veoma teško, ali ćemo moći da podvučemo crtu i dobijemo ocenu o našem stvarnom kvalitetu. Nadam se da jesmo pravi i ozbiljan tim. Pokazaćemo vrednost i na najbolji način reprezentovati srpski fudbal – poručio je Koroman.

Velika uzdanica "crveno-belih" je dodao da su naši ljubitelji fudbala putem malih ekrana mogli da se uvere koliko su Bavarci siloviti ove sezone, ali je i naglasio da to ne bi trebalo da plaši Zvezdu.

– U ovdašnjoj javnosti se maltene postavlja samo pitanje koliko ćemo golova primiti. Međutim, neće biti baš tako. Na "Marakani" će videti drugu sliku. Kao jedan od najiskusnijih prvotimaca, uočio sam da su moji saigrači prilično opušteni i ne opterećuju se velikim imenima u protivničkom timu – istakao je Ognjen Koroman.

O jačini Bajerna u superlativu je govorio Kosanović, posebno istakavši:

– Posle dugo godina ponovo imaju veoma jak tim, sa igračima vrhunske klase, ukomponovanim u zdravu, čvrstu i visoko profesionalnu ekipu. Gotovo i da nemaju slabosti. Ako se gleda samo kvalitet, nismo ni blizu njih, ali možemo mnogo da izdržimo. Zato ne strahujemo od Bajerna, ali u meč ne ulazimo sa velikim rečima i praznim parolama. Nećemo odustati od naše igre, a rezultat može da zavisi i od spleta okolnosti. Uostalom, i protiv Glazgov Rendžersa smo bili ravnopravni, pa čak i bolji.

Kosanović nije želeo da se obazire na izjavu veziste Bajerna Van Bomela da su u Beograd došli da lako pobede.

– Možda bih i ja isto mislio da sam na njegovom mestu. Ali, mi nismo skupina gubitnika. U timu imamo pametne i dobre momke. Da nisu takvi, ne bi ni došli u priliku da igraju protiv Bajerna.

Stanje u ekipi Crvene zvezde, po Kosanovićevim rečima, je dobro. Sve u klubu raduje oporavak Koromana, a u trenažni proces se uključio i Poljak Gžegož Bronovicki. Do juče u podne za meč sa Bajernom je prodato 35.000 karata, a u Crvenoj zvezdi večeras očekuju pun stadion i divan ambijent, kako bi iz Beograda bila odaslata najlepša moguća slika u svet.

-----------------------------------------------------------

TV prenos širom sveta

Utakmica prvog kola Lige Uefe: Crvena zvezda – Bajern, biće televizijski prenošena širom sveta. Pored Nemačke, TV signal će biti emitovan i u: Rusiji, Velikoj Britaniji, Belgiji, Poljskoj, Kini, Maleziji, Singapuru, Republici Srpskoj i na celom Bliskom istoku putem satelitske televizije "Al džazira". TV prenos za područje Srbije je neizvestan.

L. Delić

[objavljeno: 25.10.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.