Izvor: MozzartSport.com, 18.Avg.2020, 18:21

Badštuberu plata 2.500.000 u četvrtoj ligi

Štutgart ga prebacio u rezerve

Pet puta šampion Bundeslige, osvajač bronzane medalje na Mundijalu 2010. i jedan od najmaleroznijih igrača svoje generacije. Povrede su ubile karijeru Holgera Badštubera, ali ako ništa bar je zaradio za mirnu penziju. U stvari, još zarađuje. Čak i ako će sledeće sezone igrati u regionalnoj, odnosno četvrtoj ligi Nemačke.

Štutgart je naime objavio da je 31-godišnjeg štopera poslao u rezervni tim, jer u prvoj ekipi računa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na druge defanzivce. Bilo je to jasno već posle prve test utakmice na pripremama kada je Badštuber u pobedi nad Sandhauzenom (3:0) odigrao svega 15 minuta. Čak je i 19-godišnji Antonis Aidonis igrao više.

Badštubera su jednostavno pregazile povrede, pa iako je prošle sezone pomogao Švabama da se vrate u Bundesligu – odigrao je 19 mečeva u Cvajti – on sam je morao tri koraka nazad.

Ako ništa drugo, bar finansijsko može da bude zadovoljan, jer će mu ostati plata od 2.500.000 evra godišnje što će ga verovatno učiniti najplaćenijim četvrtoligašem na svetu.

Voleo bi Štutgart da je se ratosilja. Ali sasvim je jasno da niko drugi 31-godišnjem centralnom beku neće ponuditi ni izbliza toliku platu. Teško i da će je se on sam odreći.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.