Bačka Topola novi član Superlige Srbije

Izvor: B92, 20.Apr.2019, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačka Topola novi član Superlige Srbije

Klub TSC iz Bačke Topole novi je član Superlige Srbije, u kojoj će debitovati u sezoni 2019/2020 .

TSC, koji poslednjih godina sponzoriše mađarska vlada, obezbedio je istorijski plasman u elitni rang srpskog fudbala.

Ekipa bivšeg igrača Partizana Zoltana Saba je pobedom nad Bežanijom 3:2 u gostima matematički obezbedio jednu od prve dve pozicije Prve lige Srbije koje vode direktno u Superligu.

TSC je ove sezone već pokazao da ima tim za najviši rang, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je u šesnaestini finala Kupa eliminisao Rad sa 2:0, ali je potom naleteo na Crvenu zvezdu (1:4).

Uz tim iz Bačke Topole u Superligu će se skoro izvesno plasirati i Javor, kojem je nakon pobede nad Sinđelićem 3:1 u Beogradu, u poslednja tri kola Prve lige potreban samo jedan bod za "overu" plasmana.

Inđija, Metalac i Radnički Niš su na korak od plej-ofa, gde se za preostalu poziciju bore Zlatibor, Bežanija i Sinđelić, a pobednik plej-ofa će igrati baraž sa 14. ekipom Superlige.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.