BVB: Auto stranih tablica, pismo, neeksplodirana bomba

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2017, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BVB: Auto stranih tablica, pismo, neeksplodirana bomba

Nemačka policija još uvek obavlja istragu nakon eksplozije pored autobosa Fudbalskog kluba Borusija iz Dortmunda koja se dogodila u utorak uveče i u kojoj je povređen Mark Bartra. Povređen je i jedan policajac koji je bio u pratnji autobusa.

U eksploziji je oštećen autobus Borusije, a Mark Bartra je zadobio povrede koje su prvo okarakterisane kao "lakše" a zatim je stigla vest da se radi o težoj povredi, nakon čega je uspešno operisan i oporavlja se od povreda i šoka. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Prema navodima policije, bombe su bile podmetnute pored puta.

Policija je, kako navode strani mediji, pronašla pismo u kome neimenovana osoba ili grupa preuzima odgovornost za napad, a nedugo nakon eksplozija "sumnjivi objekti" pronađeni su i pored hotela u kome su bili smešteni igrači Dortmunda.

Policija ispituje seriju eksplozija koje su se dogodile nakon što su igrači napustili hotel i u potrazi je za automobilom stranih registarskih tablica.

Veruje se da je napadač bio sakriven i da je motrio i čekao da igrači izađu kako bi aktivirao eksploziv koji je, kako se navodi, bio i "namenjen" ekipi Borusije.

.@MarcBartra undergoes operation on arm and hand. Get well soon, Marc! https://t.co/sSmm76dGefpic.twitter.com/jylCuOPEGU

Kako su eksplozivne naprave bile aktivirane u momentu kada je autobus prolazio pored mesta na kome su bile skrivene, policija veruje da su aktivirane mobilnim telefonom ili daljinskim upravljačem.

Detektivi koji se bave ovim slučajem otkrili su da je na mestu eksplozije pronašli pismo ali autentičnost tog pronađenog dokumenta još uvek nije potvrđena.

Takođe, policija ispituje da li se radi o terorističkom napadu, ali navode da ne žele da preuranjeno donose takve zaključke i spekulišu da se radi o terorističkom napadu na Nemačku. Glasnogovornik policije samo je potvrdio da se radi o "napadu ozbiljnim eksplozivom".

Golman Milionera Roman Burki objasnio je medijima u Nemačkoj šta se dogodilo:

"Autobus je izašao na glavni put i tada se začula eksplozija. Svi smo popadali u autobusu. Ko je mogao legao je na pod, ostali su legli preko njih. Nismo imali pojma šta se dešava ili da li će se ponoviti", rekao je Burki.

Bombenexplosion am Mannschaftsbus am Mannschaftshotel. Spieler in Sicherheit. Keine Gefahr im und am Stadion. Weitere Infos folgen. #bvbasm

U sredu ujutru je predsednik kluba iz Dortmunda rekao da se nada da će njegov tim uspeti da se izdigne iznad svega što mu se dogodilo kada u sredu uveče izađe na teren.

"Pitate me kako su igrači? Možete samo da zamislite kroz šta su prošli. Nisu spavali. Ovo je za nas veoma teška situacija kakvu nikada pre nismo iskusili. Očekujemo i nadamo se da ćemo uspeti da se izdignemo iznad svega i da odigramo meč večeras", rekao je Rajnhard Raubal.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Borusija: Auto stranih tablica, pismo, neeksplodirana bomba

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2017

Nemačka policija još uvek obavlja istragu nakon eksplozije pored autobosa Fudbalskog kluba Borusija iz Dortmunda koja se dogodila u utorak uveče i u kojoj je povređen Mark Bartra. Povređen je i jedan policajac koji je bio u pratnji autobusa... U eksploziji je oštećen autobus Borusije, a Mark...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.