BUNDESLIGA OBJAVILA RASPORED: Dva derbija na startu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2022, 16:02

BUNDESLIGA OBJAVILA RASPORED: Dva derbija na startu

Titulu, naravno, brani Bajern.

Najkvalitetnije nemačko prvenstvo, Bundesliga, objavila je raspored mečeva za sezonu 2022/23.

Aktuelni šampion države, Bajern iz Minhena gostovaće 5. avgusta Ajntrahtu iz Frankfurta, dok će Borusija Dortmund dočekati Bajer Leverkuzen u prvom kolu.

Sezonu će startovati utakmicom Superkupa 30. jula, a sastaće se osvajač Kupa Lajpcig i šampion Bajern.

U prvom kolu, u berlinskom derbiju sastaće se Union Berlin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Herta, Borusija Menhengladbah će dočekati Hofenhajm, dok će novi prvoligaš Šalke gostovati Kelnu.

U ostalim mečevima, Volfsburg će dočlekati Verder, Bohum će ugostiti Majnc, Frajburg gostuje Augsburgu, a u Štutgatu snage će odmeriti Štutgart i Lajpcig.

Zbog Svetskog prvenstva u Kataru, koje je na programu od 21. novembra do 18. decembra, Bundesliga će se pauzirati od 12. novembra do 20. januara.

Poslednje kolo prvenstva planirano je da se odigra 27. maja 2023. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.