BUNDES: Dortmundu pada kruna

Izvor: Mondo, 08.Dec.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUNDES: Dortmundu pada kruna

Kolo pre kraja jesenjeg dela nemačkog prvenstva, Bajern ima čak 14 bodova više od branioca titule Dortmunda. Brazilci iz Volfsburga za trijumf na "Vestfalenu".Het-trik Vedada Ibiševića za trijumf Štutgarta.

Ne treba trčati pred rudu i proglasiti minhenski Bajern za šampiona Nemačke na polusezoni, ali ako se ovako nastavi teško da će neko moći da ugrozi Bavarce na proleće.

Bajern je ostvario 13. pobedu u prvenstvu, a branilac titule dortmundska Borusija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pretprela prvi poraz na svom terenu posle serije od 21 meča! Razlika između Bajerna i Borusije sada je čak 14 bodova. Između te dve ekipe je Bajer iz Leverkuzena koji u nedelju gostuje Hanoveru, ali i u slučaju da pobede "farmaceuti" će zaostajati osam bodova za Bajernom.

Možda ključna utakmica u ovom prvenstvu odigrana je u Dortmundu, gde se očekivala laka pobeda učesnika nokaut faze Lige šampiona nad Volfsburgom.

Ali, Dijego i Naldo su bili kreatori velike pobede i važnog pobeda ekipe koja je u opasnoj zoni na tabeli. Doduše, i glavni sudija Volgang Štark imao je svoju rolu u ovom meču, ali momcima iz Volfsburga se ne može osporiti želja, borbenost i znanje.

Povela je Borusija golom Marka Rojsa iz "slobodnjaka" u 6. minutu. Rojs je zapravo želeo da ubaci loptu u šesnaesterac, da asistira, ali to su one lopte koje lako mogu da prevare golmana. To se upravo dogodilo. Ova je prevarila Švajcarca Benalju.

GOL ROJSA



Bitni momenti na meču dogodili su se u poslednjih 10-ak minuta prvog poluvremena. Sudija Štark je preoštro dosudio penal za goste, pritom isključivši Marcela Šmelcera. Siguran sa "bele tačke" bio je Dijego.

GOL DIJEGA IZ PENALA



Dijego je bio akter i drugog gola Volsfburga, gola za preokret u 41. minutu. Uputio je loptu sa leve strane, a njegov zemljak Naldo postigao velemajstorski gol, iz voleja, a da lopta nije ni pala!

GOL NALDA



Borusija je sa desetoricom krenula na sve ili ništa u nastavku svesna da joj ni bod ne ostavlja mnogo nade u trci za Bajernom. U 61. minutu i domaćin je dobio penal, nakon što je Štark procenio da je Levandovski suviše jako odgurnut. Kuba Blaščikovski je doneo izjednačenje.

Ali, mnogo je bilo grešaka i nervoze u redovima Borusije da bi se postiglo nešto više. Umesto toliko željenog preokreta, dogodio se novi šok u 73. minutu. Dijego je u idealnom trenutku asistirao Basu Dostu, koji je lako matirao Vajdenfelera za veliku pobedu na terenu gde malo ko uspeva ne da trijumfuje, nego bar odnese bod.

Zanimljivo, taj Dijego, koji je danas jednom pogodio i dva puta asistirao, bio je praktično otpisan u Volfsburgu dok je trener bio Feliks Magat. Svanulo mu je kad je Magat otpušten.

Bajern je očekivano odneo tri boda sa gostovanja Augzburgu, mada je tek iz penala u finišu prvog dela uspeo da otključa bravu domaćina. Da ne bude nervoze i razmišljanja do kraja utakmice pobrinuo se Mario Gomez u 63. minutu za siguran trijumf.

U konkurenciju za igrača kola osim Brazilca Dijega, ulazi i reprezentativac BiH Vedad Ibišević koji je postigao sva tri gola u pobedi Štutgarta nad Šalkeom 3:1.

REZULTATI 16. KOLA:

petak:

Hamburg - Hofenhajm 2:0 (1:0)

/Rudnevs 27, 74'/

subota:

Augzburg - Bajern Minhen 0:2 (0:1)

/Miler 39'p, Gomez 63'/

Borusija Dortmund - Volfsburg 2:3(1:2)

/Rojs 6', Blaščikovski 61' - Dijego 36'p, Naldo 41', Bast Dost 73'/

Frajburg - Grojter Firt 1:0 (1:0)

/Kaliđuri 15'/

Nirnberg - Fortuna 2:0 (1:0)

/Polter 27', Folner 90'/

Štutgart - Šalke 3:1 (2:1)

/Ibišević 2', 38'p, 61' - Marika 12'/

Ajntraht Frankfurt - Verder Bremen (18.30h)

nedelja:

Borusija Menhegladbah - Majnc

Hanover - Bajer Leverkuzen

TABELA: Bajern 41, Bajer Leverkuzen /-1/ 30, Borusija Dortmund 27, Šalke 25, Štutgart 25, Ajntraht /-1/ 24, Hamburg 24, Majnc /-1/ 23, Frajburg 23, Verder /-1/ 21 Borusija Menhengladbah /-1/ 21, Hanover /-1/ 20, Nirnberg 19, Volfsburg 19, Fortuna 18, Hofenhajm 12, Augzburg 8, Grojter Firt 8.

(MONDO - foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUNDESLIGA: Bajern već šampion, “švabe” i “vukovi” pojeli Šalke i Dortmund (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 08.Dec.2012

Već posle 16 odigranih kola u Bundesligi, može se možda reći da je titula odlučena. Između prvoplasiranog Bajerna i najvećeg rivala u trci za šampiona Borusije Dortmund razlika 14 bodova, a sve to zbog lagane pobede Bajerna u Augsburgu (2:0) i kiksa Borusije na "Vestfalenu", gde su izgubili od...

Nastavak na Telegraf.rs...

Bajern beži, Ibišević srušio Šalke

Izvor: B92, 08.Dec.2012

Fudbaleri Bajerna pobedili su Augzburg sa 2:0 (1:0) u 16. kolu nemačke Bundeslige, dok je Borusija iz Dortmunda poražena od Volfzburga sa 3:2 (1:1)..Štutgart je bez problema savadao Šalke na domaćem terenu sa 3:1 (2:1), a reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević postigao je 'het-trik'...Pobede...

Nastavak na B92...

Aleksandrovu pripao srpski derbi

Izvor: Press, 08.Dec.2012

Najzaslužniji za trijumf bio je Nemanja Aleksandrov koji je, pored toga što je bio najefikasniji sa 13 poena, potvrdio pobedu svoje ekipe sa linije slobodnih bacanja u poslednjim momentima meča.. Tokom celog susreta gosti iz Ostendea su imali prednost, a u poslednju četvrtinu su ušli sa čak 12...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.