BUĐENJE ŠAMPIONA

Izvor: Kurir, 24.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUĐENJE ŠAMPIONA

Finac Kimi Raikonen trijumfovao na trci F1 za Veliku nagradu Malezije

Vozač Ferarija Kimi Raikonen pobedio je na trci za Veliku nagradu Malezije, koja je vožena na stazi Sepang. Finac je u većem delu trke bio u vođstvu i na kraju zasluženo stigao do prve pobede u novoj sezoni Formule 1. Drugo mesto, sa više od 19 sekundi zaostatka, zauzeo je Poljak Robert Kubica iz ekipe BMNJ Zauber, kome je ovo najbolji plasman u karijeri. Na postolju se našao još jedan Finac, Heiki Kovalainen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz Meklaren Mercedesa, koji je trku završio 38,45 sekundi posle pobednika.

Aktuelni prvak sveta izjavio je da je prilično lako stigao do pobede na stazi Sepang, iako se pribojavao da mu se ne ponovi Australija od prošle nedelje, kad je osvojio samo jedan bod.

- Trku sam prilično lako odvezao posle prvog ulaska u boks. Prošle nedelje imali smo naporan vikend u Australiji i nismo bili potpuno sigurni da će ovde biti bolje. Ipak, sve je prošlo bez problema. Ovo je dobar početak sezone i sada smo u prilično dobroj poziciji - kazao je Raikonen

Finac je na startu trke imao duel sa svojim timskim kolegom Masom, napominjući da je na kraju ispalo sve kako treba za oba vozača Ferarija.

- Našao sam se pored Felipea pošto sam imao bolji start. Ipak, nisam hteo da rizikujem sudar s timskim kolegom u prvoj krivini, pa sam odlučio da sačekam prvi ulazak u boks. Na kraju je sve ispalo kako treba - istakao je Raikonen.

Posle pobede u Australiji, Britanac Luis Hamilton zauzeo je u Maleziji peto mesto. Prvi vozač Meklarena krenuo je sa devete pozicije i brzo napredovao do petog mesta, gde je ostao nakon problema tokom prvog pit-stopa.

- Predugo sam se zadržao iza Vebera. U takvim situacijama nema veze što ste brži, teško je bilo izvesti preticanje. Imao sam veliku šansu za osvajanje trećeg mesta, ali smo imali problem u boksu. Nisam popio ni kap vode tokom trke, što je bio veliki problem. Verujem da ću narednu trku voziti mnogo bolje - izjavio je Hamilton.

Naredna trka Formule jedan vozi se u Bahreinu za 14 dana.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.