BRUTALAN NOKAUT SRBINA: Stošić upisao novu pobedu, pa prozvao starog rivala

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 23:04

BRUTALAN NOKAUT SRBINA: Stošić upisao novu pobedu, pa prozvao starog rivala

Sve rešeno za tri runde.

Najbolji srpski teškaš Darko Stošić stigao je do 18. pobede u profesionalnoj karijeri, pete pod okriljem najjače evropske MMA organizacije.

On je nokautirao Stefana Vojčaka u trećoj rundi duela.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Vojčak se bacio Stošiću u noge, ali srpski borac je neutralizovao taj pokušaj rušenja bez većih problema. Nedugo potom slovački gorostas uspeo je uhvatiti Stošićevu nogu i srušiti ga, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << međutim, Darko se sjajno snašao i kolutom unazad pronašao izlaz iz neugodne situacije. Ono što je od samog početka meča bilo vrlo primetno jeste da se Vojček vrlo dobro kreće i da je, s obzirom na svoje telesne gabarite, iznenađujuće "lagan" na nogama. Sredinom prve runde Stošić je s dva krošea sjajno pogodio Vojčaka, koji se našao na podu i panično uhvatio za Darkovu nogu i nekako preživeo tu situaciju, ali s otvorenom arkadom. Nakon toga delovalo je kao da je Darko "nanjušio krv", te je srpski teškaš u nekoliko navrata probijao Slovakov blok i radio mu štetu "overhandovima".

Na otvaranju druge runde Vojček se ponovno zaleteo u Stošićeve noge, ali naleteo je na "zid" u obliku vrhunskog Darkovog "sprawla". Nakon toga, Stošić je bacio nekoliko dobrih "low kickova", na koje je slovački teškaš odgovarao tučnim tehnikama, ali bez nekog učinka. Kako je vreme prolazilo u drugoj rundi, tako je delovalo i da je ritam borbe pomalo pao. Sredinom druge runde Stošić je pogodio dobar levi kroše, a potom i odbranio još jedan protivnikov pokušaj rušenja. U završnom delu druge deonice borbe Vojček je delovao nešto svežije od Darka i isporučivao veći volumen udaraca, te solidno kontrirao svaki Stošićev pokušaj.

Nakon minut borbe u trećoj rundi Stošić je došao do "single lega" i srušio Vojčaka, ali se ovaj uspeo odbraniti i vratiti na noge. Darko je nakon toga pogodio protivnika vezanim udarcima rukom u telo i u glavu, ali je Slovak uzvratio kombinacijom tri udarca. U trenucima kad je izgledalo da je Vojčak pomalo preuzeo inicijativu, srpski je teškaš razornim desnim krošeom pogodio Vojčaka u glavu. Slovak je zateturao, a nakon toga je sela još jedna Darkova "bomba" na njegovu bradu i priči je, u drugoj minuti i 34 sekundi treće runde, bio kraj.

Darko je imao zanimljivu izjavu posle pobede.

– Volim nokautirati ljude u prvoj, drugoj, trećoj rundi, nije bitno. I dalje sam broj 1 na renkingu, a ako Fil De Frajs pobedi, voleo bih s njim još jednom ‘zaplesati’. Znam da cela Srbija gleda ovo večeras, hvala vam, ovo je za vas – rekao je Darko nakon meča.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.