BRUKA I SRAMOTA: Čelnici Vimbldona ponizili Đokovića – sedam titula manje od Alkarazovih 80 bodova viška

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 12:23

BRUKA I SRAMOTA: Čelnici Vimbldona ponizili Đokovića – sedam titula manje od Alkarazovih 80 bodova viška

Srbin drugi nosilac.

Srpski teniser Novak Đoković biće drugi nosilac na Vimbldonu koji počinje 3. jula, saopštili su organizatori trećeg gren slem turnira u sezoni.

Đoković, sedmostruki šampion Vimbldona i branilac pehara, ali i rekorder sa 23 gren slema, ipak je postavljen za drugog nosioca, dok je za prvog imenovan Alkaraz, trenutno prvoplasirani na ATP listi.

Srbin, inače, ima samo 80 ATP bodova manje od Alkaraza, a poznato je da čelnici Vimbldona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne donose odluke o nosiocima isključivo na osnovu ATP liste.

Španac je samo lane igrao na Vimbldonu, gde je eliminisan u četvrtom kolu. Treći nosilac biće Rus Danil Medvedev, četvrti Norvežanin Kasper Rud, peti Grk Stefanos Cicipas, šesti Danac Holger Rune, sedmi Rus Andrej Rubljov, osmi Italijan Janik Siner, deveti Amerikanac Tejlor Fric, a deseti Amerikanac Frensis Tijafo.

Kad su u pitanju teniserke, Poljakinja Iga Švjontek je prva nositeljka, druga je Arina Sabalenka iz Belorusije, a treća Elena Ribakina, koja igra iz Kazahstana.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.