BRIGA ME ZA PARE!

Izvor: Kurir, 12.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRIGA ME ZA PARE!

Zvezda Formule 1 Luis Hamilton ne obraća pažnju na novac i zadovoljava se malim stvarima

Najveća senzacija minule sezone šampionata Formule 1 Luis Hamilton mogao bi da se kupa u funtama, ali on to ne želi! Mladi Britanac tvrdi da troši vrlo malo i da čak i ne zna koliko ima novca na svom bankovnom računu.

Trenutno najomiljeniji lik na Ostrvu, koji preti da čak pomuti slavu velikom Dejvidu Bekamu, vrlo je skroman momak i milione koje je zaradio nije potrošio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na avione, vile i dijamante. Hamilton je brigu o finansijama prepustio svom ocu i kaže da ga još uvek čine srećnim male stvari, te da mu je jedino važna sreća porodice.

- Nisam video svoj bankovni račun. Nijednom. Nažalost, ne znam koliko je novca tamo. Nemam potrebu da trošim i da kupujem bilo šta. Veoma sam zadovoljan što sam od „Mercedesa“ dobio automobil, volim svoj veliki džip. Dobijam besplatnu odeću od firme „Hugo Bos“, čak i ovaj luksuzni sat sam dobio na poklon - tvrdi Luis Hamilton, koji bi mogao da postane najbogatiji sportista u istoriji Velike Britanije.

Zbog svog nezainteresovanog stava prema novcu Hamilton je nedavno imao nepriliku.

- Prošlog vikenda bio sam u Nemačkoj i tek tada sam shvatio da čak i jedina kartica koju posedujem više nije u funkciji. Kako nikada ne nosim „živu“ lovu, u tom momentu sam bio bez prebijene pare. Sve što imam u novčaniku je vozačka dozvola, istekla kreditna kartica i jedna pedesetica, tako da ne mogu da potrošim mnogo, čak i da hoću - dodao je Britanac, umalo šampion u svojoj ruki sezoni.

Vozač Meklaren Mercedesa je brigu o finansijama prepustio svom ocu Antoniju, koji je svojevremeno radio tri posla kako bi sinu kupio prvi karting. Potom je Meklarenov šef Ron Denis uleteo s lovom...

- Moj otac je preuzeo brigu o tim stvarima. Ja trošim novac u ograničenim iznosima i samo u slučaju preke potrebe. Nisam odrastao sa puno para, tako da ni sada nemam potrebu za lovom. Ne znam zašto novac pravi tolike razlike i kako može da ti promeni život. Ako ikada rešim da potrošim veću sumu, to će biti na kupovinu broda. Ron Denis ume često da se šali sa mnom na račun toga i kaže mi: „Oh, ti uvek škrtariš„ - rekao je Hamilton.[ antrfile ]

PORODICA NAJVAŽNIJA

Luis Hamilton kaže da mu je najvažnija sreća porodice i da je neizmerno radostan kada mu deca govore da je on njihov idol.

- Nisam postao kosmonaut niti doktor, tako da nisam načinio svoju porodicu ponosnom u tom smislu. Ipak, znam da su ponosni na mene. Imam tako divnu porodicu! Već sam mami tati i mami kupio poklone za Božić - rekao je Hamilton i naglasio:

- Ne vozim trke samo da bih učinio ljude srećnim, već zato što zaista volim to da radim. Najlepši je osećaj kada mi prilaze deca i govore da bi voleli da budu poput mene.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.