BRAZIL JE BOLJI: Uplašena Srbija UBEDLJIVO poražena na startu Mundijala

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2022, 20:07

BRAZIL JE BOLJI: Uplašena Srbija UBEDLJIVO poražena na startu Mundijala

Meč prvog kola.

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u prvom kolu Mundijala u Kataru od Brazila. Selekcija iz Južne Amerike je slavila sa 2:0, ali mogli su i ubeldjivije da slave protiv uplašene Srbije koja je samo mislila na svoj gol i čini se da je bilo previše respekta prema Nejmaru i društvu ili su očekivanja prevelika, pa je zato i račoranje ogromno.

Prvo poluvreme je donelo vrlo slab fudbal. Srbija je taktički dobro igrala. Stajali su Stojkovićevi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izabranici sjajno na terenu, ali što se tiče napada nimalo nije bio ugrožen gol Brazilaca. Vanja Milinković Savić je bio na nivou, ali nije ni on imao mnogo ozbiljnih situacija. Strahinja Pavloviće je dobio žuti karton na samom početku, a vidi se da je dosta nesiguran. Kao da je malo uplašen od samog takmičenja i značaja utakmice.

BRAZIL - SRBIJA 2:0 (0:0)

Strelac: Rišarlison 62, 73.

Sudija: Alireza Fagani (Iran)

Stadion: "Lusail" (Doha)

BRAZIL: Alison - Danilo, Markinjoš, Tijago Silva, Aleks Sandro - Kazemiro, Paketa (od 75. Fred) - Rafinja (od 87. Martineli), Nejmar (od 79. Antoni), Vinisijus (od 75. Rodrigo) - Rišarlison (od 79. Žezus).

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Mladenović (od 65. Vlahović), Pavlović, Veljković, Milenković, Živković (od 57. Radonjić) - Gudelj (od 57. Ilić), Lukić (od 65. Lazović) - S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović (od 84. Maksimović).

Krenulo je u drugom poluvremeno loše za Srbiju. Greške su se nizale, ali nekako su izabranici Dragan Stojkovića uspeli da vrate kontrolu u odbrani, ali samo za kratko. Onda je u 62. minutu Rišarlison zatresao mrežu Vanje Milinkovića Savića i tada su "kola krenula nizbrdo". Kada je Srbija konačno malo opet pošla u napad Rišarlison je još jednom pogodio mrežu Srbije. Ovoga puta na predivan način iz okreta povećao je prednost na 2:0 u 73. minutu i tu su "potonole lađe" za uplašene Srbe koji su bili samo bleda slika tima koji je izborio vizu za Katar.

Moglo je biti i ubedljivije, ali najbolji u srpskom timu Vanja Milinković Savić je branio sve što se moglo, a i okvir gola je bio srpski saveznik.

U okviru ove grupe G, ranije tokom dana Švajcarska je savladala Kamerun 1:0.

GRUPA G:

Švajcarska - Kamerun 1:0 (0:0)

(Embolo 48.)

Brazil - Srbija 2:0 (0:0)

(Rišarlison 62, 73.)

Uživo tok meča pratite ovde

KRAJ

GOAL! Brazil 2-0 Serbia (Richarlison) #BRASRBpic.twitter.com/n823kwuEFL

— The Premier League Club (@TPLCSports) November 24, 2022

Richarlison gives Brasil the lead against Serbia

🇧🇷 Brasil 1-0 Serbia 🇷🇸pic.twitter.com/KPzCanf8iF

— FIFA World Cup 2022 (@2022_QatarWC) November 24, 2022

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Svi igrači Srbije su pevali himnu.

Boze pravde 🇷🇸🔥❤️ pic.twitter.com/qwCzxICITX

— Dejo (@samodejo01) November 24, 2022

⏳: 🇧🇷🆚🇷🇸

🔥 ХРАБРО! ЗА СРБИЈУ! ❤️#FIFAWorldCup #Qatar2022#BRASRB #SRB #Orlovi pic.twitter.com/hleZOMlMGp

— Fudbalski savez Srbije | FA of Serbia (@FSSrbije) November 24, 2022

🇧🇷🆚🇷🇸 | Полако пристижу и наши навијачи. 🙌🏻#FIFAWorldCup #Qatar2022#BRASRB #SRB #Orlovi pic.twitter.com/ouMz2gd3M3

— Fudbalski savez Srbije | FA of Serbia (@FSSrbije) November 24, 2022

Ovo je tim Brazila

Escalação da Seleção Brasileira CONFIRMADA!

Logo mais a bola rola para a estreia do Brasil na Copa do Mundo FIFA Qatar 2022#FIFAWorldCup #WorldcupQatar2022 #SelecaoBrasileira pic.twitter.com/3p9P1ZZPZm

— CBF Futebol (@CBF_Futebol) November 24, 2022

Piksi se odlučio za sledeći tim: V. Milinković-Savić - Mladenović, Pavlović, Veljković, Milenković, Živković - Gudelj, Lukić - S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović.

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.