BRAVO, MILORADE!

Izvor: Kurir, 24.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO, MILORADE!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković čestitao je preko internet sajta Sportska centrala Miloradu Čaviću na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu u holandskom gradu Ajndhovenu. Đoković veruje da je Čavićev gest na dodeli medalja bio način da izrazi emocije, a ne teranje inata organizatoru i Evropi.

Kako komentarišete suspenziju Milorada Čavića sa Evropskog prvenstva u Holandiji od strane Međunarodne plivačke federacije nakon što je na pobedničkom postolju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obukao majicu sa ćiriličnim natpisom “Kosovo je Srbija”?

- Meni je jako žao što se to desilo Miloradu. Od srca mu čestitam na svim uspesima. On je jedan od retkih individualaca koji postiže tako zapažene rezultate na evropskim i svetskim prvenstvima. Svi mi treba da mu budemo zahvalni do kraja života na medaljama koje je doneo. Što se tiče diskvalifikacije, to uopšte nije korektno prema njemu. Prethodno su morali da ga upozore na posledice tog čina, jer sam siguran da on to nije uradio da bi se nekom inatio, već je to uradio iz najbolje namere. Ne krivim ga uopšte zbog toga, siguran sam da je to nešto što on oseća u srcu - rekao je Novak Đoković u ekskluzivnom intervjuu za Sportsku centralu.

Da li osećate veći pritisak zbog toga što ste proglašeni za najboljeg ambasadora naše zemlje?

- Određena doza odgovornosti sigurno dolazi sa tom medijskom popularnošću. To se iz Srbije sada prenelo praktično na ceo svet. Veoma sam srećan zbog toga i sve gledam sa neke pozitivnije strane. Jako mi je drago što sam u mogućnosti da budem jedan od najpopularnijih naših sportista u ovom trenutku.

Koliko vas opterećuju očekivanja navijača da uskoro postanete teniser broj jedan?

- Pokušavam i dalje da ostanem koncentrisan na rezultate i tenis, što je nekad pomalo i teško jer sam sa 20 godina već ostvario mnogo. Svi me već vide kao jednog od najboljih igrača na svetu, ali je neophodno da ostanem miran i da se ka tom najvećem cilju u mojoj karijeri krećem korak po korak. Nikada nisam krio da sam postavio zadatak da budem najbolji teniser na svetu, ali ne želim da žurim i tako preskočim neke važne korake.

Kako se vaši ovogodišnji rezultati uklapaju u viziju dostizanja glavnog cilja sportske karijere?

- Bez sumnje, ovu godinu sam počeo najbolje moguće. Ali, još mnogo je izazova preda mnom.

Kako komentarišete činjenicu da tri srpska predstavnika igraju u tri različita finala na jednom od najvećih teniskih turnira na svetu?

- Pravimo od svakog turnira Serbijan open! Postaje pomalo dosadno... Mislim da je to potpuno neobjašnjivo i fantastično. Zaista je sjajno što imamo vrhunske tenisere i teniserke u pojedinačnoj konkurenciji i u konkurenciji parova. Veoma mi je drago što naši ljudi to mnogo cene i što im pričinjavamo toliko radosti. Mi jednostavno ne možemo da tražimo više od toga - zaključio je Đoković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.