BRAVO, DEVOJKE: Šampionke Evrope razgalile Banjaluku

Izvor: HotSport.rs, 11.Jun.2016, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO, DEVOJKE: Šampionke Evrope razgalile Banjaluku

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju sa 71:60 (24:16, 10:17, 18:11, 19:16) u prijateljskom meču odigranom u Banjaluci.

Taj duel je odigran u dvorani „Borik“ u odličnoj atmosferi pred 3.000 gledalaca i realizovan je posle nekoliko godina planiranja kako bi se srpske košarkašice odužile svojim vernim navijačima u Republici Srpskoj.
Reprezentacija Srbije je odigrala dobar meč sa Slovenijom, a tokom većeg dela je kontrolisala rezultat. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Evropske šampionke su odlično ušle u meč i održavala su sigurnu prednost, da bi se Slovenke probudile u drugoj četvrtini i uspele da uvedu utakmicu u egal.
Na veliki odmor se otišlo prednošću srpskog tima sa 34:33, da bi u nastavku do izražaja došao kvalitet našeg tima, pa su nošene podrškom navijača zabeležile rutinski trijumf. Na samom kraju utakmice, reprezentativke Srbije su ovacijama ispraćene sa terena dvorane u Banjaluci.
Najbolja u trijumfu reprezentacije Srbije bila je Jelena Milovanović sa 26 poena. 14 je dodala Nevena Jovanović, a devet Saša Čađo.
Pre same utakmice Saši Čađo je uručena nagrada za najbolju košarkašicu Republike Srpske, a priznanja su primili i selektorka i kapitenka reprezentacije Srbije Marina Maljković i Milica Dabović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, kao i generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovenije Radoslav Nesterović.
Danas je za evropske šampionke na čelu sa selektorkom Marinom Maljković priređen i prijem od strane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Srpske košarkašice su prilikom posete Banjaluci posetile i dom za napuštenu i nezbrinutu decu „Rada Vranješević“ u Banjaluci, a imale su priliku i da se oprobaju u raftingu.
Ovo je bila druga mini-akcija za reprezentaciju Srbije u okviru priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Zvanične pripreme počinju 10. jula, za kada je zakazan put na Zlatibor, dok najveća sportska planetarna smotra startuje 5. avgusta.
SRBIJA: Radočaj 5, Čađo 9, Krnjić, Jovanović 14, Milovanović 26, Butulija 6, Ajduković 2, Dabović 1, Mandić 1, Crvendakić 7, Stanaćev, Ivanović, Marjanović, Orozović, Škorić, Stjepanović.
SLOVENIJA: Ljubenović 2, Oblak 9, Ristić 3, Abramovič, Rupnik 2, Barič 11, Jakovina 4, Prišić 5, Lisec 17, Trebec 5, Zalar, Friškovec 2.

The post BRAVO, DEVOJKE: Šampionke Evrope razgalile Banjaluku appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.