BRAVO, DEČACI: Srbija je šampion Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 22:57

BRAVO, DEČACI: Srbija je šampion Evrope

Veliki trijumf naših juniora.

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlato na Evrobasketu u Nišu, pošto je u finalu savladala Španiju rezultatom 81:71.

Izabranici Nenada Stefanovića su pred prepunim tribinama dvorane "Čair" svrgnule sa trona upravo "crvenu furiju", fenomenalnom igrom u drugom poluvremenu.

Iako u ekipi nije bilo povređenog Filipa Jovića, istupili su njegovi saigrači, pre svih Nikola Topić i Mitar Bošnjaković, vinovnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trijumfa u ovom velikom finalu.

Španija je igru bazirala na gorostasnom Mari, ali su ga srpski igrači pametnom igrom izbegavali u napadu i neutralisali u odbrani, gde je prednjačio Mišić.

Meč je počeo u egalu, mada je Španija u par navrata imala četiri, pa i šest poena prednosti.

Ali, čim je proradio šut spolja, naši momci su se vratili u rezultatski egal koji je potrajao do samog kraja prvog poluvremena gde je rezultat glasio 41:40 u korist domaće selekcije.

NIKOLA TOPIC = MADNESS 😤#FIBAU18Europe x @KSSrbije pic.twitter.com/2mm9yXlXb2

— NextGen Hoops (@NextGenHoops) July 30, 2023

"Orlići" su se početkom drugog poluvremena prvi put odlepili na +6 i, ispostaviće se, već tada stekne ključnu razliku.

Iako su Španci odolevali i bili u priključku, početkom poslednjeg kvartala sve je bilo rešeno.

Usledila je velika serija i kanonada trojki Srbije, a ključne su pogodili Aleksa Ristić i Pavle Nikolić za ogromnih +13 (56:69).

Tada je bilo jasno da Srbija ide ka zlatu, do kog je došla vrlo sigurnom i strpljivom igrom do samog kraja.

Na kraju, najbolji je bio Nikola Topić sa 24 poena, a uz to je imao i osam asistencija, kao i tri skoka. Pored njega, sjajan je bio i Mitar Bošnjaković, košarkaš Real Madrida, koji je postigao 21 poen, a imao je i sedam skokova.

Kod Španaca je najraspoloženiji bio Sent Superi sa 17 poena, dok je Hugo Gonzales imao 16 poena.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Kamila Đorđi, italijanska teniserka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.