BRANKOVIĆ: Građani će prepoznati koji je maraton bolji

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2018, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRANKOVIĆ: Građani će prepoznati koji je maraton bolji

Događaj planiran za nedelju.

Premijerni "Serbia maraton" nije konkurencija Beogradskom maratonu i ne želi poređenje, ali će građani dati sud koji je kvalitetniji, u trenutku kada je jedan dobio ulazak u kalendar Svetske atletske federacije, a drugi sa dužom tradicijom izgubio licencu, poručio je direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković. "Serbia maraton", u organizaciji Atletskog saveza Srbije, prvi put održaće se u nedelju trkama na pet i 10 kilometara sa startom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ciljem kod Beogradske arene, a Branković ističe da je sve spremno za novi veliki događaj.

- Ne pravimo maraton da budemo konkurencija, zato smo otišli na drugi kraj grada i imamo ravnu i bržu stazu. Građani Beograda vrlo brzo će moći da idu tim ulicama, na kratko se sve zatvara, a ne da držimo ceo dan u blokadi. Oni će prepoznati šta je bolje za njih i viđeće se koji maraton je kvalitetniji - rekao je Branković Tanjugu u novoizgrađenoj i savremenoj atletskoj dvorani na Banjici.

Drugi "Serbia maraton", koji je već zakazan za 3. novembar naredne godine, ušao je u kalendar svetske atletike, za razliku od Beogradskog maratona koji nije zbog dugova, podseća Branković.

- Onaj ko nije plaćao račune treba da odgovara i ima određene koncekvence. Naš maraton je ušao u kalendar, Beogradski maraton nije zbog poznatih razloga. ASS nije izbacio Beogradski maraton, već Evropska atletika zbog neplaćanja računa menadžerima i atlečarima. To je jedina istina.

Prema njegovim rečima ne zanima ga kako će Beogradski maraton rešiti probleme, jer nije u njegovom opisu posla, već samo da brine o manifestacijama pod podroviteljstvom ASS.

- Ne želimo da se poredimo, iza sebe imamo veliki kredibiltet u organizaciji sportskih događaja i želimo da budemo najbolji, to je normalno. Očekujem da u narednih nekoliko godina postanemo lideri u regionu, prevaziđemo maratone koji su prevazišli naš, a to su onaj u Ljubljani, Zagrebu i Podgorici. Hoćemo da u narednom periodu "Serbia maraton" bude uzdanica Beograda i Srbije.

Otkrio je da je za "Serbia maraton" prijavljeno 3.000 učesnika, što je, kako kaže, odličan broj za prvi put.

- Atletski savez Srbije je učinio sve da svi učesnici osete kao pravi šampioni i dožive ono što su svi naši šampioni upravo u Beogradskoj areni. Šta je glavni motiv? Pobedi sam sebe... Tu se postaje šampion, Ivana Španović je bila prvak Evrope u Areni, uspehe su imali vaterpolisti, rukometaši i ostale legende - rekao je Branković i najavio sjajan propratni i zabavni program, čak i za decu.

Kako naglašava, Beograd je dobio novu priliku da okupi strance i ponovo pošalje pravu sliku u svet.

- Beograd je velika metropola, odavno je na sportskoj mapi sveta, a mi se nadamo da će "Serbia maraton" biti ono što do sada nije imao. ASS ima izuzetnu podršku od Svetske, Evropske i Balkanske atletske federacije. Verujem da će Beograd taj dan biti bogatiji za određeni broj turista, koji su kao i na EP, za nekoliko dana napunili sve beogradske hotele. Cilj je da privučemo što veći broj maratonaca u Beograd i da odu sa što lepšim utiscima.

Na kritike Beogradskog maratona, upućenih lično Brankoviću, ne želi da osvrće, već samo ističe da učinak dovoljno govori.

- Najbrži sam Srbin, još uvek vlasnik šest rekorda, iza mene je 11 godina u ASS i organizovali smo brojne događaje. Iza sebe imam jasan "Si vi" i ne želim da ulazim u polemiku sa ljudima koji od Svetske atletske scene imaju negativne komentare. Žele da uvlačenjem Slobodana Brankovića u njihovo blato podignu sebi rejting, taj film neće gledati. Nisam odgovarao na njihove pritužbe, na kraju bi rekli i da nisam bio šampion Evrope, da nisam bio onaj Branković koji je trčao u pet disciplina i koji je doneo evropsku šampionsku titulu Zvezdi, već drugi čovek pao sa Marsa. Nisam siguran da to može da prođe - zaključio je Branković.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitati OVDE.

Pratite nas i na Instagram profilu SrbijaDanas.com.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.