BRANILAC TROFEJA DRUGI POLUFINALISTA: Rubljov slomio Džumhura

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2023, 16:18

BRANILAC TROFEJA DRUGI POLUFINALISTA: Rubljov slomio Džumhura

Zakazao susret sa dželatom Đerea.

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u polufinale Srpska opena pobedom nad Damirom Džumhurom 0:2 (5:7, 3:6) nakon sat i 52 minuta igre

Džumhur je odlično krenuo u meč. Držao je svoj servis, a onda čak i u šestom gemu napravio brejk i poveo rezultatom 4:2. U sledećem gemu je potvrdio brejk, ali onda kreće majstorija Rusa.

Rubljov je osvojio pet gemova zaredom, preokrenuvši u potpunosti, što mu je donelo prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << set rezultatom 5:7.

U drugom setu je Džumhur opet dobro krenuo. Osvojio je prvi gem na svoj servis i dobro namučio Rubljova da uzvrati istom merom. Imao je čak četiri brejk prilike u drugom gemu, ali ih nije iskoristio.

Osvojili su svoje servis gemove, a onda je došao peti gem u kojem Rubljov ponovo pravi brejk i stiče krucijalnu prednost.

Rubljov je do kraja meča bio siguran u svojim servis gemovima i tako osigurao plasman u polufinale turnira, rezultatom 3:6 u drugom setu.

Rubljov će u polufinalu igrati protiv Slovaka Aleksa Molčana, koji je bio bolji od Lasla Đerea rezultatom 2:1 u setovima. Podsetimo, Rus je slavio prošle godine na ovom turniru, koji se tada igrao u Beogradu.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda poznata hrvatska navijačica Ivana Knol

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.