Izvor: HotSport.rs, 03.Dec.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOŽINOV ODUŠEVIO: Igrao sam s Tevezom, Robinjom, Del Pjerom i ko zna sa kim sve, a sada igram sa šampionom sveta!

Delegacija crno-belih posetila je danas Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u sklopu akcije “Studenti na stadion”.

Centralna tema razgovora sa studentima bila je promocija fudbala i sporta i mobilizacija omladine da se što više bavi fizičkim aktivnostima, ali i da posećuje sportske priredbe.
Tom prilikom gosti fakulteta bili su igrači crno-belih, Andrija Živković, Darko Brašanac i Valeri Božinov koji su razgovarali sa studentima i odgovarali su na >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << njihova pitanja. 
Jedno od zanimljivijih bilo je za Valerija Božinova pošto je okupljene zanimalo kako se snašao u klubu Partizana budući da je ranije tokom svoje karijere igrao za slavne timove poput Fiorentine, Juventusa ili Mančester sitija.
– Igrao sam s Robinjom, Tevezom, Del Pjerom, Trezegeom… i ne znam tačno sa kime još sve… To su sve velika imena u svetskom fudbalu… Ali, vidi, sada igram sa svetskim šampionom (Andrijom Živkovićem) – izjavio je Božinov i zaradio gromoglasan aplauz svih prisutnih.
Andrija Živković se nadovezao na reči Bugarina.
– Želim da se zahvalim Valeriju za ove reči, ali moram da istaknem da upravo njegove reči govore o tome koliko je atmosfera u našem timu dobra i koliko smo mi složni u svlačionici. Vidi se koliko smo svi veliki prijatelji i to je korak ka velikom uspehu. Upravo Valeri je čovek koji je zadužen za tu neku dobru atmosferu u svlačionici i on nam mnogo time pomaže – rekao je Živković.
Na pitanje kada će konačno postići gol na evropskoj sceni, Božinov odgovara:
– To je nešto što me svi pitaju, a to je nešto što i ja jako želim. Daj bože da dam u četvrtak u meču sa Augzburgom. Ali, nije sve u mom golu. Ja sam to rekao već nekoliko puta, najvažnije je da Partizan pobedi. Ukoliko uspemo da prezimimo u Evropi, to bi bio enorman uspeh, istorijski uspeh za klub – kazao je Božinov.
On je naglasio i da u ekipi crno-belih nema vremena za izlaske u kafane.
– Profesionalni igrači nemaju vremena za izlaske, nema tu kafana kako vi kažete. Imamo dva treninga dnevno, između toga ostajemo u Teleoptiku da odmorimo, tako da nema tu prostora za izlaske. Ukoliko želite da ostvarite dobre rezultate u prfosionalnom sportu, onda morate da ste profesionalni uvek, a ne samo tokom mečeva. A to sve zahteva jedan poseban životni režim. Tako je u Parizanu, ali i u drugim klubovima – objasnio je Božinov.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Lako je tebi Božinove, navikao si na svetske šampione!

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2015, 09:55

Valeri Božinov baš ima sreće u karijeri....Juče je Bugarin bio gost zajedno sa Živkovićem i Brašancem na tribini studenata DIF-a,  govorio je o svojoj karijeri i podsetio sa kim je sve igrao..."Igrao sam sa Del Pjerom, Trezegeom i Tevezom, ali sada igram sa svetskim šampionom", aludirao je Bugarin...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.