BORAC PREGAZIO SLOVENCE: Čačani rutinski izborili opstanak u ABA ligi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 20:16

BORAC "PREGAZIO" SLOVENCE: Čačani rutinski izborili opstanak u ABA ligi

Viđena je velika razlika u kvalitetu.

Košarkaši čačanskog Borca igraće i naredne sezone u ABA ligi.

U majstorici baraža, oni su ubedljivo trijumfovali na svom terenu protiv slovenačkog Heliosa 97:67 (22:19, 14:13, 36:9, 25:26. Nakon neizvesnog prvog poluvremena raspucali su se u drugom i obezbedili pobedu.

Čačani su susret počeli sa 5:0. Kasnije su imali prednost tokom većeg dela prve četvrtine. Otišli su sa plus tri na odmor pred drugi period.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Tokom ovog dela igre je ekipa Borca bila bolja. Stekli su maksimalnih plus 12 36:24 pred poluvreme. Međutim, dozvolili su seriju 8:0 gosiju koji su prišli na 36:32 nakon prvih 20 minuta.

Od 39:34 napravili su Čačani seriju 18:0 koju je trojkom prekinuo Ostin Luk. Borac je potom imao i maksimalnih +26. Ovu četvrtinu završili su sa 36 poena ostavivši protivnika na samo devet.

U četvrtoj četvrtini je Borac rutinski održavao stečeno iz trećeg perioda. Imali su i +40 protiv ekipe iz Slovenije. Heliosu je ova deonica bila najefikasnija u odnosu na prethodne tri. Uspeli su samo ublaže poraz.

Najbolji u timu iz Čačka bio je Hanter Hejl sa 30 poena koji najverovatnije posle ovog susreta odlazi u Lokomotivu Kubanj. Boldvin je imao 24 koša kod domaćina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.