BOMBA JE AKTIVIRANA: Zvezda potpisala ugovor sa najvećim pojačanjem

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 08:07

"BOMBA JE AKTIVIRANA": Zvezda potpisala ugovor sa najvećim pojačanjem

Obavezao se na četvorogodišnju vernost.

Fudbalski reprezentativac Južne Koreje In Beom Hvangzvanično je od večeras novi fudbaler Crvene zvezde.

Dosadašnji vezista Olimpijakosa je potpisao sa crveno-belima ugovor na četiri godine, uz obeštećenje od pet miliona evra, koje će srpski šampion platiti u naredne tri godine. 

Korejac je bio u sporu sa Olimpijakosom, napustio je klub iz Atine pre mesec dana, a ceo slučaj je predao Sudu Međunarodne fudbalske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << federacije (FIFA), jer su njegovi advokati smatrali da je Hvangu ugovor istekao ovog leta.

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Rukovodstvo Olimpijakosa je tvrdilo da Hvang ima važeći ugovor na još dve godine, a za reprezentativca Južne Koreje je traženo obeštećenje od 15 miliona evra. 

Obe strane su tvrdile da su u pravu, a onda se došlo u pat poziciju. U igru se tada uključila Crvena zvezda i stupila u kontakt sa Hvangom i Olimpijakosom, a onda je napravljen kompromis. 

Olimpijakos i Hvang su odlučili da ne idu na Sud FIFA. 

Zvezda je pristala da isplati Olimpijakosu obeštećenje od pet miliona evra u naredne tri godine, a Hvang je sa šampionom Srbije potpisao ugovor na četiri godine. 

Crvena zvezda je došla do najvećeg pojačanja u poslednjoj deceniji, pošto je Hvang najbolji igrač Azije.

Radi se o fudbaleru rođenom 20. septembra 1996. godine koji je za reprezentaciju Južne Koreje odigrao 45 utakmica uz pet golova. Nakon što je godinama bio jedan od najboljih fudbalera u šampionatu Južne Koreje, pre četiri sezone se otisnuo u Evropu i potpisao za Rubin iz Kazanja za koji je na 38 utakmica postigao šest golova.

Usledio je transfer u Olimpijakos, iz koga i dolazi u Zvezdu, gde je na 40 mečeva postigao pet pogodaka. Pokriva poziciju centralnog veznog fudbalera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.