BOLJI SU I OD AMERA: Pešić nahvalio Kanađane, ali ipak zna recept za pobedu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 13:05

BOLJI SU I OD AMERA: Pešić nahvalio Kanađane, ali ipak zna recept za pobedu

Orlovi spremni za veliku borbu.

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održao je poslednji trening pred polufinale Svetskog prvenstva u kome se naši najbolji košarkaši sastaju sa selekcijom Kanade. Selektor Orlova smatra da je reprezentacija Kanade najbolji tim na Mundobasketu, bolji od selekcije SAD.

- Gledao sam utakmice, pogotovo sada kada su sve važne. Fantastična ekipa, imaju "size", igraju "small ball" košarku sa četiri spoljna i jednim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << visokim, to fantastično rade, to je NBA košarka. Nije to ništa novo, ali je interesantno kako ćemo se mi organizovati, kako ćemo da podelimo zadatke u odbrani, ko će koga da čuva i kako ćemo da odgovorimo na njihov napad u tranziciji i kontra-napade, gde su fantastični. Imaju igrače koji igraju u NBA sa dobrim statistikama, dobri individualni napadači, ekipa koja je možda od svih ekipa pokazala najbolju odbranu, zato su i tu, zbog individualnog kvaliteta, ali za razliku od nekih ekipa koje imaju individualni kvalitet, oni igraju i odbranu.

Selektor Pešić ipak i recept kako može da se savlada Kanada i izbori plasman u finale.

- Moramo da se borimo svim silama da im onemogućimo ono što ih najviše karakteristiše, to je tranczicija u napadu i 1 na 1. Oni mnogo dobro kontrolišu loptu, brzi su, jaki, atletski sposobni. To će nas koštati u radu nogama, ali to je to, polufinale. Igramo sa najboljom ekipom. Nemačka jeste jedina bez poraza do sada, to su svi očekivali, ali Kanada je potpuni paket od svega što smo videli u napadu i odbrani i pokazali su da su najbolja ekipa. Imaju i evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj, malo su se prilagodili FIBA pravilima, za razliku od Amerikanaca recimo - istakao je Pešić.

Osim Boriše Simanića za koga je nažalost završen, svi ostali reprezentativci su spremi za okršaj sa Kanadom.

- Dobro smo, malo smo se mentalno i fizički odmorili. Trenirali smo, sve je dobro. Uvek ima sitnih povreda, ali to nije nešto što eliminiše igrača. Svi smo spremni i raspoloženi i sada bi to trebalo iskoristiti. Uvek kažem, tenzija je korisna. Presija nije dobra, ali ako je tenzija prisutna u rukama, nogama, glavi, a onda ona poziva na bolju koncentraciju. I odgovornost. Mislim da smo u boljem stanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.