BNV: Ne priznajemo nametnuta kadrovska rešenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BNV: Ne priznajemo nametnuta kadrovska rešenja

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) saopštilo je danas da ne priznaje, kako navodi, nametnuta kadrovska rešenja u državnim organima, institucijama i službama sa javnim ovlašćenjima.

Posle jučerašnjeg odbijanja Visokog saveta sudstva da razreši dužnosti predsednika Osnovnog suda u Novom Pazaru Đorđa Gojgića, predsednik BNV Sulejman Ugljanin je optužio državne organe Srbije da vode diskriminatorsku politiku prema Bošnjacima u svim oblastima društvenog života. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Veće je 9. septembra pozvalo nadležne državne organe da "hitno i bez odlaganja usaglase nacionalnu strukturu sudija i tužilaca u Sandžaku sa nacionalnom strukturom stanovništva i razreše Đorđa Gojgića sa svih funkcija i dužnosti koje obavlja u pravosuđu u Novom Pazaru".

"Neispunjavanje zahteva može proizvesti posledice s neželjenim efektima", navedeno je tada u zahtevu.

U današnjem saopštenju se dodaje da će BNV, u skladu sa zakonom, preduzeti mere u cilju zaštite prava i interesa Bošnjaka, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.