BLIŽI SE POČETAK MUNDOBASKETA: Australija pokazala zašto je u najužem krugu favorita za medalju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2023, 10:40

BLIŽI SE POČETAK MUNDOBASKETA: Australija pokazala zašto je u najužem krugu favorita za medalju (VIDEO)

Zanimljiv meč je viđen.

Približava se početak Mundobasketa, a reprezentacije koje će učestovati igraju poslednje pripremne mečeve. U Tokiju je Australija pobedila Francuska rezultatom 78:74.

"Kenguri" su sjajno odigrali drugo poluvreme u koje su ušli su ušli sa osam poena zaostatka (39:31).

Do ulaska u poslednji kvartal selekcija iz Okeanije je smanjila zaostatak na svega dva poena, a zatim u poslednjoj dodala gas i došla do trijumfa nakon neizvesne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << završnice u kojoj smo na ulasku u poslednji minut imali egal rezultat 72:72.

Josh Giddey rips the rebound away from Rudy Gobert like candy from a baby and gives Australia the extra possession it needs to take the lead over France courtesy of a Patty Mills turnaround fade. WHEW. pic.twitter.com/NcphcbRwHf

— Joe Viray (@JoeVirayNBA) August 20, 2023

Džoš Gidi je predvodio pobednički tima sa 12 poena, šest skokova i pet asistencija, Nik Kej dodao takođe 12, dok su Dante Eksum, Peti Mils i Duop Rit su završili sa po 11 poena.

U redovima Francuske je Evan Furnije prednjačio sa 29 poena, dok je Isaia Kordinije dodao 12.

Mundobasket, čiji su domaćini Filipini, Japan i Indonezija, počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra. Srbija Svetsko prvenstvo u košarci 2023. počinje u grupi sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.