BLAMAŽA! Doživeli smo da nam i Švajcarci pune koš bez milosti! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Nov.2020, 18:35

BLAMAŽA! Doživeli smo da nam i Švajcarci pune koš bez milosti! (video)

Još jedan poraz našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evrobasket!

U prvoj utakmici trećeg kola Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije je u finskom Espu neočekivano poražena od poslednjeplasirane selekcije u ovoj grupi, Švajcarske, rezultatom 92:90!

Od početka se videlo da našem timu neće biti lako, ali smo očekivali da će kako se utakmica bude odvijala, stvari polako dolaziti na svoje mesto.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Švajcarce je odlično služio šut za tri poena, posebno Marka i Dušana Mlađana, koji su bili nepogrešivi van linije 6.75m, naš tim nije nalazio prava rešenja u odbrani da ih zaustavi, pa je posle prvih deset minuta igre Švajcarska vodila sa 28:25.

Švajcarci su novim trojkama tu prednost početkom drugog kvartala uvećali na šest poena razlike, a u našem timu jedino je Aleksa Avramović bio šuterski raspoložen, donekle iz Simanića i Anđušića, svi ostali su bili gotovo bezopasni po koš rivala.

Nikako nismo uspevali da preuzmemo kontrolu dešavanja na terenu, Švajcarska je i u finišu poluvremena povela sa pet poena razlike - 49:44 i tim rezultatom se otišlo na odmor.

-

I umesto prave reakcije od početka drugog poluvremena, usledili su još veći problemi. Švajcarci nisu prestajali sa ''dalekometnom paljbom'', to oružje ih je sjajno služilo i vrlo brzo su stigli i do dvocifrene prednosti - 60:49!

Bila je primetna i sve veća nervoza u našem timu i kada su napadačke akcije u pitanju, bilo je nekih neverovatnih promašenih zicera, ali kada smo se konačno stabilizovali, serijom 7:0 poveli sa 85:83 i kada su Švajcarci vezali par promašaja sredinom poslednjeg kvartala, verovali smo da će selekcija Igora Kokoškova uspeti da u finišu prelomi meč u svoju korist, ali onda opet sve po starom...

Švajcarci opet ''sipaju'' trojke iz svih pozicija, naši prave početničke greške u napadu i Švajcarska je na ulasku u poslednja dva minuta povela sa 90:85.

Ipak, uspeli su ''Orlovi'' uz dosta sreće da utakmicu uvedu u dramatičnu završnicu, Apić je na 46 sekundi pre kraja pogodio uz faul koji je potom realizovao i Srbija je izjednačila na 90:90!

Na drugoj strani Baldasar ne pogađa dva slobodna bacanja, ali Anđušić gubi loptu na 21 sekundu pre kraja!

A onda, selektor Kokoškov odlučuje da branimo poslednji napad Švajcaraca iako nam je odbrana bila kao ''švajcarski sir'' tokom čitavog meča i sledi logična posledica - pogodak Roberta Kovača iz ugla na ulasku u poslednju sekundu i tu je bio kraj našim nadama da ćemo izbeći blamažu.

Marko Mlađan je sa 18 poena bio najefikasniji u selekciji Švajcarske (trojke 4/4), Dušan Mlađan je upisao 16 (3/5 za tri), koliko i Kazadi, a Roberto Kovač se zaustavio na 14 poena (4/8 za tri).

U reprezentaciji Srbije, Avramović 23, Apić i Anđušić po dvadeset poena.

-

U ovoj grupi od 18:30h igraju Finska i Gruzija, dve prvoplasirane selekcije.

Srećom po ''Orlove'', tri od četiri reprezentacije idu dalje, ali Srbija je sada ona poslednja, četvrta!

Gruzija trenutno ima učinak 2-0, Finska 1-1, Švajcarska i Srbija 0-2.

Naredni rival selekciji Igora Kokoškova za dva dana biće domaća reprezentacija Finske...

-

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели FIBA EuroBasket (@eurobasket)

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neočekivan poraz "orlova", Švajcarci u poslednjoj sekundi došli do pobede

Izvor: RTS, 28.Nov.2020

Košarkaši Švajcarske savladali su selekciju Srbije u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi E, rezultatom 92:90. . "Orlovi" su dobro započeli utakmicu u Finskoj, ali su se Švajcarci razbudili vrlo brzo i pokazali da ekipu Igora Kokoškova očekuje sve samo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.