BL: Roben ne staje, pobeda Borusije

Izvor: B92, 30.Nov.2013, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BL: Roben ne staje, pobeda Borusije

Bajern iz Minhena, Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen zabeležili su pobede u mečevima 14. kola Bundeslige.

Bajern je golovima Robena na svom terenu savladao Ajntraht Braunšvajg 2:0, Bajer je uz dva gola Sona bio bolji od Nirnberga 3:0, a Borusija je slavila u Majncu 3:1 i prekinula je niz od dva ligaška poraza.

Hofenhajm i Verder su u 'ludom' meču odigrali 4:4, a golova nije bilo na meču Herte i Augzburga.

Bajern nastavlja da melje, a sa njim i Arjen Roben >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << – dao je gol prošle sedmice u derbiju sa Borusijom Dortmund, potom je bio strelac protiv CSKA u Ligi šampiona, a sada je upisao dva pogotka u meču sa Ajntrahtom iz Braunšvajga.

Već u drugom minutu Holanđanin je doveo Bajern u vođstvo – fantastično je kombinovao Roben sa Alkantarom, iz prvog puta nije uspeo da savlada Davarija, ali je odbitak sproveo u mrežu.

Bajern je tako dao bar jedan gol na poslednjih 50 ligaških mečeva, a u 30. minutu Roben je duplirao prednost – posle dugog pasa Krosa, Roben je primio loptu i poslao je pod prečku za 2:0.

I Majnc i Borusija pogodili su okvir gola u prvom poluvremenu, ali najbolju šansu u tom delu igre propustio je Levandovski.

U vrlo sadržajnoj utakmici prvi gol videli smo tek u 70. minutu – Pjer-Emerik Obamejang izvanredno je izveo slobodni udarac sa oko 25 metara, posle kojeg se lopta od stative odbila u gol.

Ipak, samo četiri minuta kasnije Pišček je oborio Malilija u kaznenom prostoru, a Čupo-Moting bio je siguran sa ’bele tačke’.

Potpuno se ’otvorio’ meč na Kofas Areni, i već u 78. minutu Borusija ponovo postiže gol – Obamejang je zaobišao golmana, a vezni fudbaler Majnca Elkin Soto rukom je zaustavio udarac i dobio crveni karton. Precizan iz penala bio je Levandovski – 2:1.

Novih obrta nije bilo, a Levandovski je u finišu iz novog jedanaesterca potvrdio pobedu Borusije.

Bajer drži korak sa Bajernom, a najzaslužniji za trijumf nad Nirnbergom bio je dvostruki strelac, 21-godišnji Korejac Son Heung-Min. On je dao prvi i treći, a Štefan Kisling drugi gol.

Pravi vatromet golova videli smo na duelu Hofenhajma i Verdera – prvo je Salihović golovima iz penala doveo domaće u vođstvo, ali je u završnici prvog poluvremena gost iz Bremena izjednačio pogocima Hunta i Elije.

U nastavku se nije dugo čekalo na nove golove – u 49. i 53. minutu Hofenhajm dolazi do 4:2 preko Folanda i Herdlinga, ali ni to nije bilo dovoljno domaćima. Petersen je prvo dao nadu Verderu, a u prvom minutu nadoknade Bargfrede donosi bod gostima.

Srpski fudbaler Aleksandar Ignjovski presedeo je ceo meč na klupi za Verder.

Bundesliga, 14. kolo

subota:

Bajern – Ajntraht Braunšvajg 2:0

Roben 2, 30

Bajer – Nirnberg 3:0

Son 36, 77, Kisling 47

Hofenhajm – Verder 4:4

Salihović 12 (pen), 18 (pen), Foland 49, Herdling 53 - Hunt 45, Elija 45+2, Petersen 59, Bargfrede 90+1

Majnc – Borusija Dortmund 1:3

Čupo-Moting 74 (pen) - Obamejang 70, Levandovski 78 (pen), 90+4 (pen)

Herta – Augzburg 0:0

18.30 Šalke – Štutgart

petak, 29. novembar

Volfsburg – Hamburg 1:1

nedelja, 1. decembar

15.30 Hanover – Ajntraht Frankfurt

17.30 Borusija Menhengladbah – Frajburg

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BL: Roben ne staje, pobeda Borusije

Izvor: B92, 30.Nov.2013

Bajern iz Minhena, Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen zabeležili su pobede u mečevima 14. kola Bundeslige...Bajern je golovima Robena na svom terenu savladao Ajntraht Braunšvajg 2:0, Bajer je uz dva gola Sona bio bolji od Nirnberga 3:0, a Borusija je slavila u Majncu 3:1 i prekinula je niz od dva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.