BL: Bajern prvi, kako će ostali?

Izvor: B92, 21.Mar.2014, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BL: Bajern prvi, kako će ostali?

U senci dešavanja na evropskoj sceni, nastavljaju se borba u najjačim ligama Evrope, a pred nama je 26. kolo Bundeslige.

Iako je borba za titulu odavno rešena, očekuje nas uzbudljiva borba za mesta koja vode u Evopu, ali i neizvesna borba za opstanak.

Lider Bajern iz Minhena je na dva trijumfa od obrane titule, a prvu će tražiti na gostovanju Majncu. Drugoplasirana Borusija iz Dortmunda gostuje Hanoveru, Šalke igra sa Braunšvajgom, dok Bajer iz Leverkuzena dočekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipu Hofenhajma.

BVB, "Rudari" i "Farmaceuti za sada imaju najviše šansi da se sledeće godine nađu u Ligi šampiona, a svoju šansu iz prikrajka čeka će Majnc i ekipa Volfsburga.

'Vukovi' dočekuju neugodni Augzburg, Štutgart i Hamburger Športferajn se sastaju u direktnoj borbi za opstanak, u Mehengladbahu gostuje Herta, dok se Nirnberg i Ajntraht, takođe, igrati za opstanak.

Otvaranje kola zakazano je za petak od 20.30, kada Frajburg dočekuje Verder iz Bremena, našeg Aleksandra Ignjovskog.

Superiorni Bavarci mogu do nove titule već u ovom kolu, u slučaju da Borusija ne dođe do sva tri boda, a ako savladaju Majnc i Hertu u narednom kolu u teoretski će odbraniti naslov šampiona.

S druge strane, borba za najelitnije takmičenje u Evropi biće daleko neizvesnije, a terenutno se u najboljoj poziciji nalaze Borusija i Šalke, koji imaju četiri, odnosno tri, boda više od četvrtoplasiranog Leverkuzena.

"Ostvarili smo cilj u Ligi šampiona, plasirali smo se u najboljih osam i sada sav fokus moramo da prebacimo na prvenstvo. Logićno, želimo i naredne sezone da se nađemo u društvu najbolji i smatram da ova ekipa to zaslužuje", rekao je trener Dortmunda Jirgen Klop.

Večiti rival BVB, Šalke posle ispadanja iz LŠ sve karte paca na Bundesligu, a prvi ispit u borbi za Evropu imaće na domaćem terenu protiv poslednjeplasiranog Ajntrahta iz Braunšvajga.

I na drugom kraju tabele je gužva, pa devet kola pre kraja šest ekipa strpeci za prvoligaški status. U najgoroj poziciji nalazi se pomenuti Braunšvajg, koji ima samo 19 osvojenih bodova, a u ništa boljoj situacji nije ni Štutgart sa dva više. Sledi Frajburg sa 22, dok Nirnberg i Hamburg imaju po 23.

Bundesliga, 26. kolo:

petak:

20.30 Frajburg - Verder Bremen

subota:

15.30 Šalke - Braunšvajg

15.30 Štutgart - Hamburger SV

15.30 Hanover - Borusija Dortmund

15.30 Volfsburg - Augsburg

15.30 Majnc - Bajern Minhen

18.30 Borusija Mehengladbah - Herta

nedelja

15.30 Nirnberg - Ajntraht Frankfurt

17.30 Bajer Leverkuzen - Hofenhajm

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BL: Bajern prvi, kako će ostali?

Izvor: B92, 21.Mar.2014

U senci dešavanja na evropskoj sceni, nastavljaju se borba u najjačim ligama Evrope, a pred nama je 26. kolo Bundeslige...Iako je borba za titulu odavno rešena, očekuje nas uzbudljiva borba za mesta koja vode u Evopu, ali i neizvesna borba za opstanak...Lider Bajern iz Minhena je na dva trijumfa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.