BIVŠI IGRAČ VEČITIH PESIMISTA: Sumnjam da će biti mesta za obe srpske ekipe u plej-ofu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2023, 17:02

BIVŠI IGRAČ VEČITIH PESIMISTA: Sumnjam da će biti mesta za obe srpske ekipe u plej-ofu

Ne veruje da mogu stići do Top 8.

Košarkaši Crvene zvezde su izgubili kao domaćini od Partizana sa 78:79 (18:20, 19:25, 17:12, 24:22) u meču 21. Kola Evrolige. Bio je to veoma borben meč, ali se može lako i reći možda i najslabije partije oba srpska tima ove godine u elitnom takmičenju.

Do kraja ligaškog dela sezone i početka četvrfinalnih bitaka, što je ambicija oba kluba iz Srbije od starta takmičarske godine, ostalo je još 13 kola. A, sudbinu će im >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u značajnoj meri skrojiti predstojeća tri okršaja, pošto im timovi iz plej-of zone beže svega dve ili tri pobede.

O šansama Večitih je za Republiku pričao nekadašnji igrač oba tima Čedomir Vitkovac.

- Preko potrebna pobeda za Partizan, mnogo potrebnija nego Crvenoj zvezdi u toj trci za top osam Evrolige. Značiće im na psihološkom planu, naročito nakon poraza u Areni od večitog rivala. S druge strane, domaći su onom trojkom Nedovića zadržali prednost u međusobnom duelu, tako da će biti zanimljivo do samog kraja. Čisto sumnjam da će biti mesta za obe srpske ekipe u plej-ofu. Ako bi se čak i jedna našla tamo to bi bio ogroman uspeh. Partizan očekuje teži raspored u narednom periodu, dolaze mu jače ekipe kod kuće, a dosta toga zavisiće od naredne dve-tri utakmice. Sa dve pobede u naredna tri kola večiti bi ostali vrlo konkurentni. Zvezda je u evidentnom padu, ona euforija nakon dolaska Ivanovića se malo stišala. Međutim, sada je trenutak da pokažu karakter i da se izdignu iz ove situacije. Da li Kampco može da im pomogne? Moguće je, ali smatram da će do tada biti sve gotovo. Taj koji je kaznio Zvezdu neregistracijom Kampaca dao joj je minimalne šanse da se tu nešto promeni. U februaru se sve reševa, bojim se da ne bude kasno. Videćemo, uostalom - rekao je Vitkovac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.