BITKA ZA ATP TRON ĆE BITI PAKLENA: Evo da li Alkaraz može da prestigne Noleta pre nego što OBORI rekord

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023, 12:09

BITKA ZA ATP TRON ĆE BITI PAKLENA: Evo da li Alkaraz može da prestigne Noleta pre nego što OBORI rekord

Neka se strpi malo.

Španski teniser Karlos Alkaraz je zbog povrede propustio Australijan open i prepustio prvo mesto na ATP listi Novaku Đokoviću, ali će se tokom februara vratiti na teren.

Novak trenutno ima 7.070 bodova, dok je Alkaraz na drugom mestu sa 6.730, što znači da Novak ima prednost od 340 bodova.

Španac je najavio učešće na tri turnira tokom februara, jedan iz serije 250, a čak dva iz serije 500, tako da će Novaku biti ugroženo prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesto.

Prvi turnir na kojem je Alkaraz prijavljen je ATP turnir u Buenos Ajresu iz serije 250 od 13. do 19. februara, a čak i da ga Karlos osvoji, on tada ne može prestići našeg asa, ali bi se u slučaju titule približio na svega 90 bodova zaostatka.

Alkarazu zatim sledi Rio open, (20. -26. februar), tu brani titulu i može da izgubi bodove ukoliko ne odbrani pehar.

Novak je potvrdio učešće u Dubaiju (iz serije 500), koji je na programu od 27. februara do 4. marta, a Đoković tu brani samo 90 bodova. U istoj nedelji će i Alkaraz igrati turnir u Akapulku, koji nosi isti broj poena.

Alkaraz neće moći da pretekne Srbina do 27. februara, kada bi naš as i zvanično počeo svoju 378. nedelju na čelu ATP liste čime bi oborio rekord Štefi Grad.  Ipak, malo je očekivati da će Novak zadržati prvo mest tokom marta, jer mu nije dozvoljeno da igra u Majamiju i Indijan Velsu, gde je u igri čak 2.000 bodova.

Neće biti lako Alkarazu da i uprkos tome pretekne Đokovića, pošto brani 1.000 poena iz Majamija, i 360 iz Indijan Velsa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.