BIRČEVIĆ O REPREZENTACIJI I STRANCIMA U NJOJ: Nije im tu mesto, Sale da bude VEČNI selektor

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2023, 16:12

BIRČEVIĆ O REPREZENTACIJI I STRANCIMA U NJOJ: Nije im tu mesto, Sale da bude VEČNI selektor

Akter brojnih uspeha.

Do početka Mundobasketa ostalo je svega još 10 dana, Srbija sa visokim ambicijama ide na šampionat sveta, a jedan od igrača koji znaju kako je igrati za nacionalni tim na velikom takmičenju je svakako Stefan Birčević.

Krilni košarkaš je sa Srbijom u periodu od 2014. do 2017. godine igrao tri finala na najvećim turnirima.

On je sa reprezentacijom bio evropski, svetski i olimpijski vicešampion.

Birčević je bio član >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reperezentacije i na prethodnom Mundobasketu u Kinu 2019. godine, kada je Srbija zauzela peto mesto. Na čelu sa Đorđevićem Srbije je osvojila tri srebrne medalje (SP 2014, OI 2016, EP 2017), a Birčević je bio deo svih tih uspeha.

- Meni je žao što Sale i dalje nije selektor, da se ja pitam on bi bio večni selektor reprezentacije. On radi sa takvim entuzijazmom i takvu energiju prenosi, to je fenomenalno. Njemu sigurno neće biti lako, jer znam koliko voli Srbiji i koliko je pravi Srbin i kakav patriotizam oseća. On to profesionalno radi u Kini, ali ja verujem da smo mi bolja reprezentacija od Kine. Neće tu biti problema, iako je Sale selekor - kaže Birčević u intervjuu za B92.

Dotakao se i teme stranaca i da li bio oni trebalo da zaigraju za Srbiju.

- Reprezentacija je reprezentacija i na tome treba da ostane. Makar igrali sa ne znam kojim timom, treba da igraju naši igrač. Imamo dosta košarkaša, imamo košarkašku istoriju i za nas bi bio veliki poraz da moramo mesto da ustupimo strancu. To je moje mišljenje, ne kažem da je ispravno, ali mislim da Srbija ima igrače sa kojima može da parira drugim reprezentacija - jasan je Birčević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.