BILO JE TENZIJE: Srbija uspela da savlada reprezentaciju Finske

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 20:12

BILO JE TENZIJE: Srbija uspela da savlada reprezentaciju Finske

Vrlo uzbudljiv meč.

Rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u petom kolu kvalifikacione Grupe 2 protiv Finske u gostima 30:29 i obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbiju je na Evropsko prvenstvo vodio i poraz manji od 10 golova razlike. Ali svakako da je Toni Đerona želeo da ekipa pokaže teško građen autoritet kroz ove tri godine. Teško da može na kraju da bude ičim zadovoljan, osim činjenicom da je ekipa uspela da pobedi, iako je pet minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre kraja gubila sa četiri gola razlike.

Ako se secira utakmica Srbija je opravdala svoj rejting samo u prvih 10 minuta drugog poluvremena i poslednjih pet minuta završnice.

Ostalih 45 minuta je za zaborav, a oni umalo da dovedu do poraza. Jer Finska je pet minuta pre kraja vodila 29:25. Ipak, Srbija je zaigrala angažovanije u odbrani, uspela da istopi razliku, a onda je Kukić u poslednjem napadu sjajno proigrao na krilu Vukašina Vorkapića, koji je postigao pobedonosni gol nekoliko sekundi pre kraja utakmice.

Kod pobednika najefikasniji bili su Nemanja Ilić sa osam golova, Bogdan Radivojević sa pet i junak Vukašin Vorkapić i Marko Milosavljević sa po četiri gola. Na drugoj strani Maks Granlund postigao je čak devet golova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.