BILI SU U SASTAVU, ALI NISU ZAIGRALI: Pešić otkrio stanje Avramovića i Petruševa

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2023, 12:42

BILI SU U SASTAVU, ALI NISU ZAIGRALI: Pešić otkrio stanje Avramovića i Petruševa

Izlaganje selektora posle meča sa Južnim Sudanom.

Selektor Srbije Svetislav Pešić obratio se medijima posle pobede nad Južnim Sudanom (115:83) u trećem kolu grupe B Mundobasketa.

Orlovi su tako preneli sve tri pobede u drugu fazu gde ih očekuju dueli sa Italijom i Dominikanskom Republikom.

- Sjajan meč za naš tim. Čestitam. Naš fokus je bio na tranziciji, Bogdan to najbolje zna. Imali smo veoma dobar sistem na terenu, za nas je ovo bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veoma interesantna utakmica. Ovo je bio meč kao i svaki drugi sledeći, važno je dobiti svaki meč. Važno je da ovu utakmicu iskoristimo da napredujemo u svakom segmentu - rekao je Pešić.

Potom se prešlo na pitanja novinara.

Srbija sledeći meč igra protiv Italije, što predstavlja pravi klasik evropske košarke.

- Pre nekoliko trenutaka smo završili meč. Ne mislimo o Italiji, o njima ćemo razgovarati sutra - kratko je odgovorio selektor.

Prokomentarisao je i partiju Nikole Jovića koji je meč završi sa 25 poena, bez promašaja iz igre (9/9).

- Rekao sam mu da ako je sam da šutne. Veoma je talentovan momak, mlad je i nije najvažnije to što sam mu rekao, već što ima podršku od saigrača, što ga podržavaju - istakao je Pešić

Aleksa Avramović i Filip Petrušev su bili u sastavu, ali nisu dobili šansu na meču sa Južnim Sudanom, pa je Pešić otkrio kakvo je stanje dvojca.

- Ne raspoređujemo minutažu. Mi imamo uvek plan za meč. Postavljamo zadatke kako u odbrani, tako i u napadu. Pokušavamo da se držimo toga. Ne raspoređujem ja minute, niti sam ja to radio. Gledamo koliko možemo da ispratimo to svi zajedno. Ono što postavimo pred utakmicu da i sprovedemo. Ne ide uvek kako smo zamislili, jer na drugoj strani imamo protivnika koji se isto priprema za nas. Važno je da imamo plan šta želimo da uradimo. Da ubacimo igrače po osećaju gde su najbolji i u napadu i odbrani. To je to. Ako neki igrač traži izmenu - zaključio je Pešić i time jasno stavio do znanja da su Avramović i Petrušev spremni, ali je očito njegova bila odluka da ne zaigraju protiv Sudanaca.

Čime je selektor zadovoljan?

- Svime sam zadovoljan, kao i delovima igre na kojima treba da rastemo. U odbrani, napadu, pomaganju, preuzimanju. Odbrana je bila izvanredna dobar deo utakmice, jedan na jedan. Igrači su preuzeli odgovornost. Bili su svesni da igramo protifv atletske ekipe. Videli ste odakle su oni uzimali šuteve, ne respektuju nikoga. Zahvaljujući toj odgovornosti, dobili smo timsku odbranu. Treba to nastaviti i dalje. Sve počinje, ipak, od odbrane na plejmejkeru i završava se odbranom na visokim igračima. Treba da postavimo takvu igru da se naši igrači najbolje osećaju i da napravimo meč-ap da oni mogu da dođu do izražaja - zaključio je Pešić.

Nasmejao je selektor odgovorom na pitanje šta igrači rade pre i posle treninga.

- Ne mogu da ih probudim. Spava i sanja. Imamo izvanredne uslove, sjajni su uslovi u hotelu, sve je na visokom nivou, apsolutno sjajna organizacija do sada. Igrači imaju dobre krevete, pitao sam igrače da li da ih menjamo, a oni su mi rekli nikako, spavamo u komadu. Najbolje bi bilo da se što pre završi ova pres konferencija, da odemo u krevet i odmorimo se za sutrašnji dan - našalio se selektor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.