BG POLUMARATON: Marokanac oborio rekord

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2022, 12:55

BG POLUMARATON: Marokanac oborio rekord

Kenijac na drugom mestu.

Atletičar iz Maroka Mohamed el Gazouani pobednik je današnjeg Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona, koji je održan u glavnom gradu Srbije.

El Gazouani je ostvario vreme od jedan sat, dva minuta i 43 sekunde. On je danas oborio rekord Beogradskog polumaratona, koji je do sada bio jedan sat, osam minuta i 19 sekundi.

Drugo mesto pripalo je Kenijcu Bernardu Vambui Musauu, koji je ostvario vreme od jedan sat, tri minuta i 14 sekundi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Treći je bio njegov zemljak Peter Mvaniki Njeru (1:03:28).

Atletičarka iz Burundija Kavalin Nahimanaje pobeila u ženskoj konkuenciji. Nahimana je 21 kilometar istrčala za jedan sat, 13 minuta i dve sekunde.

Druga je bila Lenah Jerotič iz Kenije (1:15.44), dok je treće mesto pripalo srpskoj atletičarki Nori Trklji, koja je ostvarila vreme od jedan sat, 23 minuta i 39 sekundi.

 Srpska atletičarka Milica Tomašević pobednica je današnje trke na 10 kilometara. Ona je stazu istrčala za 38 minuta i 56 sekundi.

Drugo mesto pripalo je još jednoj Srpkinji Aleksandri Kostadinović, koja je za pobednicom kasnila 60 sekundi.

Apsolutnu dominaciju srpskih atletičarki u ovoj trci beogradskog polumaratona potvrdila je Jovana Stelkić, koja je osvojila treće mesto. Ona je ostvarila vreme od 41 minut i 57 sekundi.

Kenijski atletičar Filip Kimaijo pobedio je u trci na 10 kilometara. On je stazu istrčao za 31 minut i 41 sekundu.

Drugo mesto pripalo je Srbinu Velimiru Bojoviću, koji je ostvario vreme 31 minut i 59 sekundi.

Treći je bio Uroš Gutić iz Bosne i Hercegovine sa 32 minuta i 25 sekundi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marokanac El Gazouani oborio rekord Beogradskog polumaratona

Izvor: RTS, 27.Nov.2022

Atletičar iz Maroka Mohamed el Gazouani pobednik je današnjeg Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona, koji je održan u glavnom gradu Srbije. U ženskoj konkurenciji najbolja bila Kavalin Nahimana iz Burundija. . El Gazouani je oborio rekord Beogradskog polumaratona...

Nastavak na RTS...

Održan Treći beogradski polumaraton

Izvor: Danas, 27.Nov.2022

Marokanac Mohamed el Gazuani pobednik je današnjeg Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona, koji je održan u glavnom gradu Srbije, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Kavalin Nahimana iz Burundija.

Nastavak na Danas...

Marokanac rekordom osvojio Beograd

Izvor: B92, 27.Nov.2022

Marokanski atletičar Mohamed El Gazuani i takmičarka iz Burundija Kavalina Nahimana pobednici su današnjeg trećeg Jesenjeg Beogradskog polumaratona...El Gazuani je 21 kilometar istrčao za jedan sat, dva minuta i 43 sekunde, čime je oborio stari rekord za gotovo šest minuta...Drugo i treće mesto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.