BEŽANIJA TUŽI NEDELJNIK ŠPIGL

Izvor: Kurir, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEŽANIJA TUŽI NEDELJNIK ŠPIGL

Uprava beogradskog superligaša traži pravdu zbog narušenog ugleda pisanjem o nameštanju utakmice Kupa UEFA protiv albanske Bese

„Poslednjih dana izloženi smo nezapamćenom medijskom pritisku, koji je posledica pisanja nemačkog nedeljnika Špigl, koji je u poteri za ekskluzivnošću otišao predaleko. U istrazi koju vode UEFA, Interpol i Europol, u vezi s našim klubom, koji je 19. jula ove godine odigrao utakmicu 1. kola kvalifikacija za Kup UEFA protiv albanskog predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Besa Kavaje, nema ničeg sumnjivog.

Naime, u izveštaju ovog časopisa navodi se paradoks da je meč, navodno, bio ugovoren i da je rezultat utakmice trebalo da bude pobeda od jednog gola razlike za Bežaniju, nerešen, ili pobeda Bese (?!). Naglašavamo da smo imali izuzetan motiv da budemo pravi predstavnik srpskog fudbala i da u našem debitantskom nastupu na evropskoj pozornici zabeležimo trijumf.

Dodatnom pritisku bili smo izloženi 30 minuta pre početka utakmice, kad je delegat meča, Belgijanac Fernand Mese, pokazao urgentan telefaks koji mu je stigao iz sedišta UEFA. U njemu se navodi da je gospodin Mese u obavezi da obrati posebnu pažnju na ponašanje i postupke aktera utakmice.

Svi izveštaji Interpola, Europola, UEFA, pa i onih koji ovih dana nevešto glume „domaće izdajnike“, navode da je meč trebalo da se završi pobedom od jednog gola razlike za Bežaniju. Podsećamo još jednom da je konačan rezultat utakmice 2:2 i da je Bežanija, posle revanša u Tirani i rezultata 0:0, eliminisana iz Kupa UEFA.

Jedino sporno u dve utakmice s Besom je naknadna suspenzija kapitena albanske ekipe Albana Draguše, koji je, kako je nesumnjivo utvrđeno na kraju beogradskog duela, igrao dopingovan!

FK Bežanija će putem Fudbalskog saveza Srbije i nadležnih institucija u našoj zemlji učiniti sve da pravda izađe na svetlost dana. Kao što smo najavili, tužićemo i nemačkom sudu nedeljnik Špigl, koji je neproverenim informacijama narušio ugled najstarijeg beogradskog kluba, koji je osnovan 1921. godine“, stoji u saopštenju Uprave Fudbalskog kluba Bežanija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.