BEZ PRAVA NA KIKS: Španci prva prepreka Amerima na putu do zlata

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 09:45

BEZ PRAVA NA KIKS: Španci prva prepreka Amerima na putu do zlata

Derbi četvrtfinala.

U velikom derbiju četvrtfinala košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju snage će odmeriti selekcija SAD i Španije.

Amerikanci u ovaj duel ulazi kao veliki favoriti iako su na startu turnira pretrpeli poraz od Francuza (76:83). Posle tog šamara Ameri su zaigrali kako znaju i umeju u deklasirali Iran (120:66) i Češku (119:84) .

Iako ovo nije najjači tim NBA zvezda, kad Kevin Durent i kompanija ubace u petu brzinu teško >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << im je parirati. Izabranici trenera Grega Popovića svesni su da u eliminacionim borbama nemaju pravo na kiks i da neće biti opuštanja i praznih minuta.

Derbi četvrtfinala Olimpijskih igara odigraće Španija i američki drim tim u utorak rano ujutru, u 06.40. Pokazalo se da Amerikanci nisu nepobedivi, a videćemo hoće li Furija to iskoristiti. Kvota na Špance je 6,45, a na SAD 1,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - SAD.

Španci nisu imali sreće prilikom žreba koji im je dodelio Amerikance. Crvena furija ima iskusan sastav predvođen braćom Gasol i Riki Rubiom. Nisu blistali u grupnoj fazi. Dobili su Argentince (81:71) i Japance (88:77), ali nisu imali šanse protiv Luke Dončića i Slovenije (87:95).

Ameri su pobedili Špance u finalu igara u Londonu 2012, a eliminisali ih u polufinalu četiri godine kasnije u Riju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.