BEZ EMOCIJA ZA ZVEZDU

Izvor: Kurir, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZ EMOCIJA ZA ZVEZDU

Trener Arisa Dušan Bajević ne želi osvetu u duelu s bivšim klubom

Dušan Bajević, trener solunskog Arisa, želi da pobedi Crvenu zvezdu u drugom kolu lige UEFA kupa! Mostarac će biti u centru pažnje srpske i grčke javnosti, pošto je do pre osam meseci trenirao upravo beogradske crveno-bele. Bajević nije hteo da komentariše poslednja dešavanja na Marakani, rekavši da ga za Zvezdu vežu lepe uspomene, ali da će se u četvrtak ponašati kao surovi profesionalac prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nekadašnjem klubu.

Iskusni fudbalski stručnjak koji je s Marakane otišao neslavno, usred meča s Vojvodinom, veruje da će Aris u prvom meču u ligi UEFA kupa upisati pobedu.

- Posao je posao. Profesionalac sam i samo tako gledam na utakmicu sa Crvenom zvezdom. Ništa posebno niti senzacionalno nećete čuti od mene o Zvezdi. Beograd mi je ostao u lepom sećanju, ali ću sve emocije da potisnem kada počne utakmica - rekao je za Kurir Dušan Bajević.

Princ s Neretve ne želi da prognozira rezultat, ali ne krije da se nada porazu Crvene zvezde.

- Pobeda je imperativ za obe ekipe, jer će onaj tim koji izgubi izgubiti i šanse da se plasira u narednu rundu. Ne zna se ko će pobediti, mada bih ja voleo da to bude tim koji treniram.

Dušan Bajević odlično poznaje većinu fudbalera Crvene zvezde, a priliku da ih vidi na delu imao je protiv Bajerna, kada je boravio u Beogradu.

- Zvezda je badava izgubila dobijenu utakmicu protiv Bajerna. Gledao sam taj meč, ali vam sigurno neću reći kakvu taktiku sam spremio. Što se tiče analize igrača, to ostavljam za sebe. Zvezda ima dobar tim, u kome su nosioci igre Ognjen Koroman i Nenad Milijaš. Ipak, pojedinac neće doneti trijumf već ceo tim.

Na pitanje Kurira kako gleda na poslednje promene na Marakani, posebno na iznenadni odlazak Dragana Stojkovića sa mesta predsednika Crvene zvezde, Dušan Bajević nije želeo da ponudi odgovor.

- Ne bih to da komentarišem - zaključio je Dušan Bajević.

Aris i Crvena zvezda igraće u četvrtak na stadionu Kleandis Vikelidis od 20.45

časova po našem vremenu, uz direktan TV prenos. [ antrfile ]

LEGIJE STRANACA

Tim Arisa, slično kao i Zvezdin, sastavljen je od velikog broja internacionalaca. Solunski klub ima četrnaestoricu stranih fudbalera, a beogradski desetoricu. Zvezda i Aris nikada do sada nisu igrali u evropskim takmičenjima, a ukoliko neki igrač crveno-belih postigne gol biće to jubilarni 300. pogodak u takmičenjima pod okriljem UEFA.

- Ne predstavlja mi nikakav problem da radim sa strancima. Imam u pogonu po petoricu Brazilaca i Španaca, Slovenca, Albanca, Bolivijca i Srbina Vladu Ivića. Bitno je da oni prihvataju sve što kažem. S mukom smo dobili Veriju u prvenstvu Grčke, mada bi nam bilo mnogo teže da dočekamo Zvezdu da kojim slučajem nismo pobedili - rekao je Bajević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.