BELINGEM PREDSTAVLJEN U MADRIDU: Real najbolji klub na svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 14:30

BELINGEM PREDSTAVLJEN U MADRIDU: Real najbolji klub na svetu

Englez potpisao šestogodišnji ugovor sa Kraljevskim klubom.

Engleski fudbalski reprezentativac Džud Belingem izjavio je danas da Real najbolji klub u istoriji i dodao da je srećan što će da nastavi karijeru u madridskom klubu, prenosi španska Marka. Belingem je predstavljen danas u Madridu kao novo pojačanje Reala, a sa Kraljevskim klubom potpisao je ugovor do 30. juna 2029. godine. Real je Borusiji platio obeštećenje od 103 miliona evra, koje sa bonusima može da dostigne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i više od 130 miliona evra.

 - Hvala svima koji su ovde u najvažnijem danu u mom životu. U prvom danu u najvećem klubu na svetu. Zadovoljstvo je upoznati vas sve. Madrid je najbolji klub u istoriji. Zahvalan sam ljudima koji su me doveli ovde - rekao je Belingem i istakao da mu novac nije bio bitan u izboru kluba. - Novac mi nije bitan, nikad nisam mislio o novcu kada sam donosio ovakve odluke. Fudbal je sport koji vodim. Volim osećaj koji ti daje Real. Cena me nimalo ne brine, ni ne znam kolika je. Ja sam fudbaler, nisam ni advokat ni računovođa.

Belingem je dobio dres sa brojem pet, koji je nekada u Realu nosio legendarni Zinedin Zidan.

 - Mnogo se divim Zidanu i njegov broj me inspiriše. Ne želim da budem kao on, jer sam drugačiji. Čast je nositi ovaj broj. Dres je sam po sebi velika odgovornost. Uvek sam mnogo cenio Zidana i on je za mene bio najbolji igrač. Želim da produžim nasleđe ovog broja - dodao je mladi engleski fudbaler.

Belingem će konkurenciju na sredini terena imati u Toniju Krosu i Luki Modriću, dok pojedini mediji tvrde da bi Real tokom leta mogao da angažuje Kilijana Mbapea ili Harija Kejna.

 - To je neprocenjivo iskustvo za mene. Njihovo iskustvo je neverovatno i pokušaću da budem pored Krosa i Modrića prvih nedelja. Nadam se da im neće smetati. Imamo sjajnu kombinaciju mladosti i iskustva. Mbape i Kejn su neverovatni igrači, ali te priče sam samo video na internetu. Voleo bih da igram sa Mbapeom - istakao je Belingem.

Predsednik Reala Florentino Perez poželeo je dobrodošlicu Belingemu u madridski klub.

 - Tvoje neverovatno putovanje počinje od danas. Dobro nam došao i hvala ti što si odabrao nas. Jedan od najboljih igrača sveta odabrao je Real uprkos drugim ponudama. Mogao je da bira gde će da nastavi karijeru, a hvala mu što je odabrao Real - istakao je Perez.

Pogledajte kako izgleda Maria Kortizia, supruga Pietrosa Sotiroua prvotimca Ludogoreca

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.