BALŠA KOPRIVICA ZA SD: Sa Zvezdom će biti veće borbe na Jadranu, Jokić je dobar momak, dao mi je savete

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2022, 23:16

BALŠA KOPRIVICA ZA SD: Sa Zvezdom će biti veće borbe na Jadranu, Jokić je dobar momak, dao mi je savete

Učio od najboljeg.

Košarkaši Partizana nisu najslavnije obeležili svoj povratak u Evroligu, posle punih osam godina, već su na startu sezone poraženi od Albe u Berlinu (100:84). Ipak, za četu Željka Obradovića sklapanje kockica je tek na početku, posmatraju se pozicije koje fale, a jedan od stubova za budućnost crno-belog tima je mladi centar, Balša Koprivica.

Biće ovaj 22-godišnjak jedina klasična petica Partizana uz nekadašnjeg igrača Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Matijasa Lesora, a ove godine imaćemo priliku da u teoriji gledamo rekordan broj međusobnih duela večitih rivala. Prošle sezone smo bili uskraćeni za duele u Superligi Srbije, a ove ćemo pored (u teoriji) nacionalnog prvenstva i na Jadranu moći da gledamo još najmanje dva duela u Evroligi. Najžešće borbe, prema Koprivici biće u ABA ligi.

- Drugačije će biti igrati sa protiv Zvezde u Evroligi, a drugačije u regionalnom prvenstvu. Meni se čini da će veće borbe biti na Jadranu, da će i navijači tu biti motivisaniji, pogotovo u samoj završnici lige - rekao je Koprivica za SrbijaDanas i dodao:

- Derbi je uvek igrati teško, i biće na svim pozicijama ujednačeno, tako i na mojoj, jer Zvezda ima dosta dobrih igrača na centru. Derbi se uvek igra na drugačiji način, tu nema predviđanja, uvek može bilo ko da pobedi, a obično pobeđuje onaj ko ima veću želju -

Nema dileme da će crno-beli želeti da velikoj zainteresovanosti Grobara, koji su oborili rekord Evrolige po broju kupljenih sezonskih karata, uzvrate što boljim partijama na terenu.

- Broj karata pokazuje koliko navijača veruje u klub, to nam je dodatna motivacija, ali i prilika navijačima da pokažu kakvi su, a nama za kakav klub igramo.

Koprivica je bio deo okupljanja nacionalnog tima Srbije pred nedavno završeni Evrobasket, na kom je Srbija doživela debakl, a prema mišljenju centra na mestu Španaca trebali su biti Orlovi.

- Iznenadio sam se što su Španci osvojili, ali ako pogledamo malo unazad, vidi se zašto su tu gde jesu. Smatram da smo na njihovom mestu trebali biti mi, ali deluje mi da je sve do uigranosti ekipe. 

Nažalost, na pripremama Srbije Koprivica se zadržao svega nedelju dana, ali je to za njega bilo veliko iskustvo, pošto je imao priliku da igra sa najboljim košarkašem sveta, Nikolom Jokićem.

- Uspeo sam za tih nedelju dana da osetim sve to, bio sam sa Nikolom Jokićem, koji mi je dosta pomogao, to je zaista dobro isksutvo. Igrali smo odlično jedan protiv drugog, dosta toga mi je pokazao, saveta, poteza, malo smo pričali, sve što me zanima mi je rekao i o NBA i košarci i ovako. On je vrlo dobar momak, nikad ne biste rekli da je MVP NBA lige s obzirom na to koliko je prizeman momak - rekao je Koprivica za naš sajt.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda holandska klizačica Juta Lerdam

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.