BAJERN PROBIO LED: Bavarci POKEROM srušili Volfsburg!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023, 21:18

BAJERN PROBIO LED: Bavarci POKEROM srušili Volfsburg!

Prva pobeda u godini...

Fudbaleri Bajerna iz Minhena slavili su na gostovanju ekipi Volfsburga rezultatom 4:2, u meču 19. kola nemačke Bundeslige. Ekipa Julijana Nagelsmana konačno je probila led u 2023. godini i nakon tri vezana remija upisala prvu prvenstvanu pobedu.

Bavarci su do bodova na neugodnom gostovanju došli lakše nego što se očekivalo, ako se u obzir uzme forma u kojoj aktuelni šampion Nemačke igra u poslednje vreme.

Susret na “Folksvagen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << areni” rešen je praktično do 20. minuta, do kada je Bajern već imao ogromnih 3:0.

Trijumfalno veče u Bajerna najavio je Kingli Koman koji je na otvaranju utakmice bio dvostruki strelac. Prvi pogodak postigao je u 9. minutu i to na asistenciju Alfonsa Dejvisa, da bi svega pet minuta kasnije duplirao prednost svog tima na proigravanje najnovijeg pojačanja minhenskog tima – Žoaa Kansela.

Portugalski desni bek nedavno je stigao na “Alijanc arenu” iz Mančester sitija i već u početna dva meča u dresu novog kluba pokazao da će biti veliko pojačanje. Najpre je u Kupu Nemačke bio asistent u pobedi nad Majncom (4:1), a sada je in a debiju u Bundesligi imao jedno završno dodavanje.

Nije se dugo čekalo na treći pogodak gostiju, koji su u 19. minutu imali vleikih 3:0. Strelac je bio Tomas Miler i to na proigravanje Džošue Kimiha.

U finišu prvog poluvremena zube je pokazao i Volfsburg, koji je pogotkom Jakuba Kaminskog u 44. minutu uspeo da smanji prednost protivnika pred nastavak utakmice.

Nade Vukova je početkom drugog poluvremena podgrejao crveni karton Džošue Kimiha, koji je isključen zbog druge javne opomene, ali ekipa Nike Kovača nije uspevala da materijalizuje brojčanu prednost na terenu.

Naprotiv, Bajern je 73. minutu došao i do četvrtog gola i to nakon sjajne solo akcije mladog Džamala Musijale, koji je “nanizao” nekoliko protivničkih i napad krunisao 10. pogotkom u sezoni.

Musiala’s goal for Bayern 😳🔥pic.twitter.com/EjOLb44vYt

— SPORTbible (@sportbible) February 5, 2023

Konačan rezultat utakmice postavio je Matijas Svanberg, koji se odlično snašao u šesnaestercu Bajerna, gde je nakon neuspelog pokušaja Nemehe da ugrozi gol rivala uhvatio silovit volej koji je završio pod prečkom gola Jana Zomera.

Do kraja utakmice Volfsburg je stigao do još jednog gola, ali je on poništen zbog prekršaja Bukua nad Leonom Goreckom.

Bavarci su se ovom pobedom vratili na prvo mesto na tabeli, sa bodom više od Union Berlina, dok je Volfsburg ostao sedmi sa 29 bodova.

Bundesliga, 19. kolo:

Nedelja:

Štutgart – Verder 0:2 (0:0)

Volfsburg – Bajern 2:4 (1:3)

Subota:

Borusija Dortmund – Frajburg 5:1 (1:1

Union Berlin – Majnc 2:1 (1:0)

Keln – Lajpcig 0:0

Ajntraht – Herta 3:0 (2:0)

Bohum – Hofenhajm 5:2 (3:0)

Borusija Menhengladbah – Šalke 0:0

Petak:

Augsburg – Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Rakel Jakob, devojka golmana Žozea Saa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.