B92.net u Ljubljani: Srbija samo pobedom želi u četvrtfinale

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 10:27

B92.net u Ljubljani: Srbija samo pobedom želi u četvrtfinale

Košarkašice Srbije od 15 sati zatvaraju grupnu fazu Evrobasketa duelom sa reprezentacijom Mađarske.

Tim Marine Maljković nalazi se na korak od direktnog plasmana u četrvfinale EP, cilj je da se nastup u grupi D zatvori trijumfalno, kako bi se na pravi način overila karta za drugu fazu, koja je Srbiji zagarantovana.

Ove nedelje saznaćemo sa koje pozicije će aktuelne šampionke Evrope nastaviti pohod ka odbrani zlata iz 2021. godine. Pobeda protiv severnog suseda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << donosi prvo mesto u grupi, ali i u slučaju poraza Srbija ima šanse da bude prva.

Ako eventualno izgubi do četiri poena razlike, uz pobedu Turske nad Slovačkom, naš tim bi opet bio prvi. Međutim, o kalkulacijama se ne razmišlja u taboru našeg tima, jer sve je u njihovim rukama.

Direktan plasman u četvrtfinale donosi i koji dan više za pripremu i odmor, jer su borbe za polufinala 22. juna.

Reprezentativka Ivana Katanića, koja je prethodnu sezonu odigrala u Pečuju, dobro poznaje sastav mađarske selekcije.



"Njih 11 od 12 igra u Mađarskoj, tačnije igralo je ove sezone. One su uigrane, dosta dobro se znaju, ali to nas neće sprečiti. Ako ispoštujemo zahteve, onda neće biti problema. Brze su, dosta trče, imaju svoje kavlitete. Igrale su protiv Turske egal, vodile celu utakmicu, na kraju su izgubile, ali su kvalitetna ekipa. One su borbene kao i mi, ali mi imam veći žar i želju za pobedom",
rekla je Katanić, vidno raspoložena posle poslednjeg treninga.

Velika borba biće pod košem, a Draganu Stanković očekuju dueli sa Bernadet Hatar, košarkašicom na poziciji centra visokom 208 centimetara.

"S njom sam pola sezone trenirala. Dobro je poznajem, videćemo. Dosta sam igrala protiv tih igračica, sa nekima sam i u klubu bila. Imaju visoke i agresivne centre, moramo da nastavimo kao i u prethodne dve utakmice i mislim da sa našom timskom odbranom možemo da ih zaustavimo", kaže Stanković.

Košarkašica koja je minule sezone branila boje Šoprona bliže je objasnila temperament današnjeg rivala.

"Imale su pobedu protiv Turske, ali su je ispustili. Mislim da im malo fali iskustva na evropskoj sceni, a mi to imamo. Nadam se da ćemo to iskoristiti. Imaju dobar tim, pokrivene su na svim pozicijama, ali verujem da će naše iskustvo pomoći da dobijemo taj meč".

Srbija je sebi napravila lepu poziciju, o svemu se pita, jer ima dva trijumfa iz prethodna dva kola.

"Jeste to olakšavajuća okolnost, ali to ne znači ništa, jer jedan poraz može da napravi ceo krug. Mi to ne želimo, maksimalno smo fokusirani na utakmicu, da je odradimo od prvog do poslednjeg minuta. Ništa osim pobede. Imali smo dosta greška, prva utakmica je bila napeta, u drugoj smo mnogo stvari popravili, ali ima prostora za napredak", poručila je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.