Azuri protiv mafije

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Azuri" protiv mafije

Fudbalska reprezentacija Italije održaće trening na terenu koji je oduzet od kriminalne organizacije Ndrangeta da bi pokazala svoju podršku borbi protiv mafije.

Trening će biti održan 13. novembra u gradu Ricikoni u regionu Kalabrija na jugu Italije, dva dana pred prijateljski meč sa reprzentacijom Urugvaja.

Italijani će tom prilikom odigrati i utakmicu protiv lokalnog omladinskog sastava. "Azuri" se za mečeve uglavnom pripremaju u gradu Kovercijano, u blizini Firence. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 7. oktobra Italija će gostovati Srbiji u Beogradu.

Ndrangeta se smatra moćnijom organizacijom čak i od sicilijanske "Koza Nostre" te Napuljske "Kamore", a jedan je od glavnih organizatora trgovine kokainom u svetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.