Azeri i Jermeni zbog rata domaćini u Albaniji i Poljskoj

Izvor: B92, 06.Okt.2020, 23:34

Azeri i Jermeni zbog rata domaćini u Albaniji i Poljskoj

Fudbalske reprezentacije Jermenije i Azerbejdžana svoje utakmice u Ligi nacija igraće na neutralnom terenu iz bezbednosnih razloga.

To je saopštila Evropska fudbalska unija (UEFA).

UEFA je navela da će te nacionalne selekcije, zbog sukoba oko Nagorno-Karabaha, utakmice u Ligi nacija igrati u Poljskoj, odnosno Albaniji.

Višedecenijski sukobi Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha eskalirali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su pre desetak dana. Jermenija je u nedelju trebalo da ugosti Gruziju u Jerevanu, ali će se ta utakmica igrati u poljskom gradu Tihi.

Meč Azerbejdžana i Kipra će se sledećeg utorka, umesto u Bakuu, odigrati u Elbasanu, u Albaniji.

Ova odluka usledile je nakon što je UEFA prošlonedeljni meč fudbalera Ararat Jermenije i Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope preselila na Kipar.

Iz bezbednosnih razloga UEFA od 2007. godine prilikom žrebanja za nacionalna ili klupska takmičenja dovaja jermenske i azerbejdžanske timove.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.