Azerbejdžan šokirao Tursku

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Okt.2010, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azerbejdžan šokirao Tursku

Veliko iznenađenje priredila je selekcija Azerbejdžana, koja je u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala Tursku sa 1:0 u Bakuu.
Na nama tako dobro poznatom stadionu „Tofik Bahramov“, Azeri su uzeli verovatno najveći skalp u dosadašnjoj fudbalskoj istoriji, pa je i nama laknulo.
Svim ljubiteljima fudbala na ovdašnjim prostorima je još uvek u sećanju poraz iz 2003. godine tada Srbije i Crne Gore protiv Azerbejdžana (2:1).
Azerbejdžan je do istorijske pobede došao golom kapitena Rašada Sadigova u 38. minutu.
Turcima je ovo drugi poraz u nizu, posle neuspeha u Berlinu protiv Nemačke (0:3) praznih šaka vratili su se i iz Bakua.
Još jedna bivša sovjetska republika bila je uspešna. Jermenija je posle pobede protiv Slovačke u Jerevanu (3:1), savladala i Andoru sa 4:0, a golove su postigli Gažarjan u 4. minutu, Mktarjan u 16, Movsisjan u 33. i Piceli u 52. minutu.
Mađari su posle kanonade protiv nejakog san Marina (8:0) osvojili još tri boda, ovoga puta na teškom gostovanju Finskoj. Mađarska je povela golom Šalaija u 50. minutu, a činilo se da će duel biti završen bez pobednika, s obzirom da je Forsel izjednačio u 86. minutu. Ipak, da tako ne bude potrudio...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.