Austrijanci pokvarili Totijevu žurku, hrabri Dandalk nije izdržao protiv Zenita, Sasuolo do boda komičnim autogolom (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2016, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci pokvarili Totijevu žurku, hrabri Dandalk nije izdržao protiv Zenita, Sasuolo do boda komičnim autogolom (VIDEO)

Roma imala vođstvo od 3:1, ali ni to nije bilo dovoljno na Olimpiku

To što može Roma da priredi svojim navijačima, malo koji klub na svetu je u stanju. Imali je Vučica večeras dva gola prednosti protiv bečke Austrije u trećem kolu E grupe Lige Evrope, ali nije uspela da ih sačuva i meč je završen remijem 3:3.

Delovalo je da će gol Rafela Holchauzera u 16. minutu biti pravi hladan tuš za domaću ekipu i da će kao i mnogo puta do sada Roma šokirati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u negativnom smislu svoje navijače. A onda je usledila prava ludnica...

Predvođen opet starim liscem Frančeskom Totijem koji je večeras odigrao 100. meč u evropskim takmičenjima domaćin je stigao do preokreta.

GRUPE A, B, C: Što se čudite? Igrač od 100.000.000 tako mora na svakoj utakmici! Old Traford se poklonio Van Persiju, Luka namestio gol, Oro kao nekad... (VIDEO)

Nekada velika nada Milana Stefan El Šaravi, sa dva pogotka u prvom poluvremenu doneo je potpuni preokret. Kod drugog gola i 34. minutu asistent je bio Toti, a namestio je i treći gol, Florenciju u 69. minutu. Dve asistencije za čoveka koji je u septembru napunio 40 godina - nema šta, učinak za ponos. Sam sebi je spremio lep poklon za veliki jubilej.

Ipak, sve je pokvarila završnica utakmice u kojoj je Austrija za samo dva minuta, od 82. do 84. preko Dominika Prokopa i Olarenvađua Kajodea osvojila bod i ostavila u šoku tifoze Rome.

Trijumf iznenađenja upisala je rumunska Astra na gostovanju češkom Plzenju - 2:1.

Plesao je rumunski klub na terenu u Češkoj, a Denis Alibek je četiri minuta pre kraja prvog poluvremena doveo goste u vođstvo. Nisu se međutim time zadovoljili ambiciozni igrači Astre.

U 64. minutu vezista Plzenja Tomas Horava je zatresao sopstvenu mrežu, a može se reći da je asistent bio Alibek koji je tako zaokružio odličnu partiju.

Uspela je domaća ekipa da smanji zaostatak, ali ne iz penala koji Horava nije iskoristio, već iz odbitka. Ipak, to je bilo sve što je Plzenj uspeo da uradi do kraja, pa je Astra upisala prvu trojku ove sezone u Ligi Evrope.



Hrabri irski Dandalk na svom terenu je pošteno namučio bogati Zenit koji je morao preokretom da iščupa tri boda i slavi sa 2:1 u meču D grupe.

Robi Benson je u 52. minutu bacio u delirijum navijače na Dandalk parku i tada je delovalo da je irski klub na pragu nove senzacija što bi svakako bila pobeda nad Zenitom.

Ipak, trofejni ruski klub u nastavku se veoma brzo vratio u meč i za samo šest minuta potpuno preokrenuo stvari na terenu. Robert Mak je u 71. minutu izjednačio, a u 77. gosti su poveli preko Đulijana, kome je asistirao Aksel Vitsel. Zenit je u 90. minutu propustio priliku za treći gol, jer je čuvar mreže Gabrijel Sava odbranio udarad Maurisija.

Važnu pobedu koja ga ostavlja u borbi za plasman za evropsko proleće ostvario je Makabi iz Tel Aviva na gostovanju AZ Alkmaru. Bilo je 2:1 za ekipu iz Izraela, a gol gostiju čuvao je srpski reprezentativac Predrag Rajković.

Makabi je poveo u 24. minutu poveo golom Ezekijela Skarionea posle asistencije Harisa Medunjanina. Robert Muren je u 72. minutu iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju i udarcem glavom zatresao mrežu.

Ipak, osam minuta pre kraja utakmice Ejal Golasa je postavio konačan rezultat za veliko slavlje.



Veliko iznenađenje u F grupi napravio je belgijski Genk koji je na svom terenu pobedio Atletik Bilbao, koji je prethodnih godina bio pravi majstor za Ligu Evrope.

Belgijanci su slavili sa 2:0 i probili se na prvo mesto na tabeli, dok je baskijski velikan pao na poslednje mesto na tabeli.

Jakub Brabec je u 40. minutu doveo Genk u vođstvo, a konačan rezultat postavio je Onšinđe Ndidi sedam minuta pre kraja utakmice.

Italijanski Sasuolo je na gostovanju u Beču protiv Rapida uz dosta sreće osvojio bod - 1:1. Luis Šaub je u sedmom minutu doveo Austrijance u vođstvo, ali je Tomas Šramel autogolom, i to veoma atraktivnim, u 66. minutu praktično poništio sav trud saigrača.





GRUPA D

Dandalk- Zenit 1:2 (0:0)

/Benson 52 - Mak 71, Đulijano 77/

AZ - Makabi 1:2 (0:1)

/Muren 73 - Skarione 24, Golasa 82/

GRUPA E

Roma - Austrija 3:3 (2:1)

/El Šaravi 19, 34, Florenci 68 - Holchauzer 16, Prokop 82, Kajode 84/

Plzenj - Astra 1:2

/Horava 86 - Alibek 42, Horava 64ag/

GRUPA F

Genk- Atletik Bilbao 2:0 (1:0)

/Brabec 40, Ndidi 83/

Rapid- Sasuolo 1:1 (1:0)

/Šaub 7 - Šramel 67ag/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.