Austrija pojačala obezbeđenje

Izvor: B92, 02.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija pojačala obezbeđenje



Vlasti u Austriji pojačale su kontrolu vozila na svojim graničnim prelazima u cilju pronalaženja i presretanja potencijalnih huligana koji su krenuli u tu zemlju zbog Evropskog prvenstva u fudbalu koje se od 7. do 29. juna održava u Austriji i Švajcarskoj. Ministar unutrašnjih poslova Austrije Ginter Plater izjavio je da je policija te zemlje pojačala kontrole na granicama sa Českom, Nemačkom, Mađarskom, Italijom, Slovačkom i Slovenijom, i takve provere trajaće tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čitavog turnira, koji se završava 29. juna.

Na graničnim prelazima gde njenu granicu prelaze putnici bez pasoša, shodno pravilima Šengenske zone, Austrija nema kontrolne punktove, ali će zbog ovog takmičenja biti uvedeni.

Ministarstvo odbrane Austrije je saopštilo da su danas borbeni avioni austrijske vojske izveli vežbu nad nebom u Beču, simulirajući presretanje malog privatnog aviona.

Austrijska granična policija ima spisak poznatih evropskih huligana, i pokušaće da ih presretne, kako ne bi uspeli da uđu u zemlju.

Gradske vlasti u Salcburgu su postavile zaštitnu ogradu oko Mocartove statue, kako bi sprečili navijače da je ne oštete, a postavljene su i sigurnosne kamere na mestima gde će se okupljati navijači.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Austrija pojačala kontrolu na granici

Izvor: Mondo, 02.Jun.2008

Vlasti u Austriji pojačale su kontrolu vozila na svojim graničnim prelazima u cilju pronalaženja i presretanja potencijalnih huligana koji su krenuli na EURO 2008.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.