Australija i Uzbekistan u osmini finala, Iran upisao i treću pobedu

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 19:07

Australija i Uzbekistan u osmini finala, Iran upisao i treću pobedu

Fudbaleri Australije i Uzbekistana odigrali su 1:1 u utakmici trećeg kola grupe B na Kupu Azije.

Ove dve reprezentacije su izborile plasman u osminu finala.

Australijancima je bio dovoljan i bod za plasman dalje, dok su ovim rezultatom i Uzbekistanci obezbedili plasman dalje.

Povela je Australija golom u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Martin Bojl pogodio sa penala, dok je bod Uzbekistanu doneo Azizbek Turgunboev pogoktom u 78. minutu.

U drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meču iste grupe Sirija je sa 1:0 bila bolja od Indije, a gol odluke postigao je Omar Maher Hibrin 15 minuta pre kraja.

Na kraju poredak u grupi je bio sledeći. Australija je prva sa sedam bodova, Uzbekistan je drugi sa pet, treća je Sirija sa četiri, dok Indija nije osvojila nijedan bod.

Fudbaleri Palestine savladali su Hong Kong sa 3:0 i tako su grupu završili na trećem mestu sa četiri boda, dok je ovaj Kup Azije završio na poslednjem mestu bez osvojenog boda.

Golove za nominalne domaćine su postigli Dabag u dva navrata i Al-Kanbar.

Palestina će morati da sačeka rasplet u ostalim grupama, i tek posle toga će saznati hoće li biti među najboljim trećeplasiranim timovima koji će nastaviti takmičenje u Kupu Azije.

U drugom meču grupe, Iran je bio ubedljiv na meču protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Jedan od glavnih favorita za osvajanje Kupa Azije je sa 2:1 savladao svog protivnika, a strelac oba gola je bio Mehdi Taremi, dok je počasni gol za UAE postigao Al-Gasani u 93. minutu.

Iran je kao prvopalsirani otišao u osminu finala, dok su UAE kao drugi završili ovu grupu i oni će nastaviti svoje takmičenje u osmini finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.